Aşk Ağlatır Dert Söyletir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Aşk Ağlatır Dert Söyletir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 03:04

Atalarımız uzun tecrübeleri ve yaşanmışlıkları sonucunda atasözlerini söylemişlerdir. Bu sebeple atasözleri öğüt verme özelliğine sahiptir. Aşk ağlatır dert söyletir atasözü de konuşma dilinde sıklıkla kullanılmaktadır. Yazımızda aşk ağlatır dert söyletir atasözü ne anlama geliyor? Aşk ağlatır dert söyletir atasözü cümlede nasıl kullanılır? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Aşk ağlatır dert söyletir atasözü günlük yaşamda sıklıkla duyduğumuz bir cümledir. Ancak bu atasözünün ne amaçla kullanıldığını anlamak için öncelikle anlamının iyi bir şekilde kavranması gerekir. Böylece cümle içinde de kolaylıkla kullanabilirsiniz.

 Aşk Ağlatır Dert Söyletir Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Aşık insan derdini anlatamaz bunun yerine üzüntüsünü ağlayarak gösterir. Derdi olan insan ise sürekli söylenir ve insanlara derdini anlatma ihtiyacı duyar. Aşk ağlatır dert söyletir atasözü de bu amaçla söylenmiştir. Bu atasözünden çıkarılması gereken sonuç bu şekildedir.

 Aşk Ağlatır Dert Söyletir Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Derdini sürekli birilerine anlatmak istiyordu. Büyüklerimizin de söylediği gibi aşk ağlatır dert söyletir.

 Burada sıkıntılı olan insanların dertlerini sürekli başkalarına anlatma ve belki de bu şekilde rahatlamaya çalışma ihtiyaçlarından bahsedilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!