ASELSAN MTAL bu yıl 0.33'lük yüzdelik dilimden öğrenci aldı

Güncelleme Tarihi:

ASELSAN MTAL bu yıl 0.33lük yüzdelik dilimden öğrenci aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2020 11:06

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, öğrencilere sadece bir okul değil, Türkiye'nin geleceğini inşa etmek için bir adım atmaları konusunda fırsat verdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

ASELSAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, savunma sanayisine nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla kurulan ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), bu yıl yüzdelik dilimde artış gösterdi. Lise geçen yıl 0.46'lık yüzdelik dilimden öğrenci alırken, bu yıl 0.33'lük yüzdelik dilimden öğrenci tercih etti. Açıklamada görüşlerine yer verilen Haluk Görgün, ASELSAN  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine olan ilginin her geçen yıl daha da arttığını belirterek, şunları söyledi:
"Biz öğrencilerimize sadece bir okul değil, aslında Türkiye'nin geleceğini inşa etmek için bir adım atmaları konusunda fırsat veriyoruz. ASELSAN MTAL'li gençler ilk yıldan itibaren bilim ve sporda kendilerini göstermeye başladı. Okulun iki öğrencisi 7 Mart'ta gerçekleştirilen 5'inci Ulusal TALES Matematik Uygulamaları Yarışması'nda finale kaldı. Alan mezunlarına ASELSAN'da istihdamlarına öncelik sağlanacak, mezunlardan uygun bulunanlara ise gelecek dönem araştırma üniversitelerinin mühendislik bölümlerinde öğrenim görmeleri halinde yükseköğrenimleri sırasında burs verilmesi de planlanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!