Arnavut Dili Ve Edebiyatı Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

Arnavut Dili Ve Edebiyatı Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2020 03:06

Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü, öğrencilerin Balkan dilinde okuduklarını ve duyduklarını anlayabilme ve yazılı ve sözlü metinleri Türkçeye çevirebilme gibi pek çok şeyi öğreten bir bölümdür. Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü nedir? Mezunları ne iş yapar? Gibi soruların cevabını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü, Baklan ülkeleri ile ülkemiz insanların ekonomik, sosyolojik ve kültürel açıdan iletişim sağlamasını amaçlar.

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı ve Hakkında Bilgi

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü, Trakya Üniversitesinde Balkan Dilleri ve Edebiyatı bünyesinde açılmış bir lisans bölümüdür. Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitim yabancı dil ile veriliyor. Bu bölümden mezun olan kişi sayısı çok az olduğu için mezunların iş bulması da önemli ölçüde kolaylaşıyor.

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü, öğrencilerin Balkan dilini öğrenmesi, çözümleyebilmesi, okuması, yazması, okuduğunu anlayabilmesi ve Balkan ülkeleri ile ilişkilerin iyileştirilmesi, etkili iletişim kurulabilmesini sağlayacak elemanlar yetiştirir.

Haberin Devamı

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü Amacı Nedir?

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümünün amacı, Balkan ülkelerinin dilini en iyi şekilde öğrencilere öğretmek, Balkan ülkeleri ile sosyolojik, ekonomik ve toplumsal alanda etkili iletişim kurabilmesini amaçlar. Bu Bölümü okuyacak kişilerin yabancı dillere ilgisinin olması ve Balkan dillerine meraklı olması gerekir. Bu bölümden mezun olan kişiler ülkeler arası iletişimde önemli bir rol oynuyor.

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları, kamu ve özel sektörlerde görev alabilir. Bu kişiler genellikle çalıştıkları kurumlara tercümanlık yapar. Aynı zamanda turizmin yoğun olduğu bölgelerde ise turist rehberi olarak görev alabilirler.

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü Kaç Yıllıktır?

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü 4 yıllık bir lisans programıdır. Bu bölümde ağırlıklı olarak Balkan dilleri öğretilir.

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü Okumak için Ne Gereklidir?

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümünde okumak için TYT (temel yeterlilik sınavı), YKS ve YDT ( yabancı dil sınavı)‘ndan yeterli puan almanız gerekir.

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretimi İngilizce Midir?

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümünde Balkan ağırlıklı dersler veriliyor. Bu bölümde öğrencilerin Balkan dillerini en iyi şekilde öğrenmesi, anlaması, okuma ve yazmasının gelişmesi amaçlanıyor. Bu bölümde Balkan ülkelerinin dillerinin en etkili biçimde öğrencilere öğretilmesi ve ülkeler arası iletişimin güçlenmesi amaçlanıyor. Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitim Arnavutça veriliyor.

Haberin Devamı

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor?

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü TYT ve YDT puan türüne göre öğrenci alıyor. Ülkemizde daha çok yeni bir bölüm olan bu bölümde okumak isteyen kişilerin Balkan dillerine meraklı olması gerekir.

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

İş Dünyası için Arnavutça Metin Çevirisi

Balkanlarda Türk Kültürü ve Edebiyatı

Arnavutça Yazılı Basın Çevirisi

Edebiyat Kuram ve Yöntemleri

Arnavutça Edebiyatında Roman

Osmanlı Döneminde Balkanlar

Boşnak Dili

Arnavutça Yazma Becerileri

Çağdaş Yunan Dili

Türk Mitolojisi

Erken Ortaçağ Balkan Tarihi

Geç Ortaçağ Balkan Tarihi

Arnavutça Konuşma Becerileri

Arnavutça Sentaks

Arnavutça Dinleme Becerileri

Türk Dili

Haberin Devamı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Arnavut Dili Grameri

Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir?

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları, kamu ve pek çok özel kuruluşta görev alabilir. Genellikle bu kişiler tercümanlık ya da turizm merkezlerinde turist rehberliği yapar.

 Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir?

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarının sayısı ülkemizde çok az sayıda olduğu için bu kişiler rahatlıkla Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, elçilik ve konsolosluklar, Dışişleri Bakanlığı, gümrük işletme ve lojistik firmaları, turizm ve otelcilik, basın yayın ve medya kuruluşları gibi pek çok yerde çalışma imkanına sahiptir.

Haberin Devamı

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü Çalışma Alanları Nelerdir?

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları hem özel hem de kamuda pek çok alanda çalışma imkanı bulabilir.

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

 Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü Ülkemizde şu an sadece Trakya Üniversitesi’nde bulunuyor. Bu bölümden mezun olan çok az sayıda kişi olduğu için mezunların iş bulma imkanı da artıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!