AÖL sınav yerleri belli oldu! AÖL giriş belgesi nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav yerleri belli oldu AÖL giriş belgesi nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 11:22

AÖL sınav yerleri, Milli Eğitim Bakanlığ'nın (MEB) resmi sitesi üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı. Sınava giriş belgesinin yanı sıra girilecek dersler ve salon no gibi bilgilerin de yer aldığı AÖL sınav giriş belgeleri online sistem üzerinden kolayca alınabiliyor. Peki AÖL sınav giriş yerleri ve öğrenci giriş işlemleri nasıl yapılacak? İşte Açıköğretim Lisesi sınavları hakkında merak edilen tüm detaylar!

Haberin Devamı

AÖL 1. Dönem sınav giriş yerleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından binlerce öğrencinin erişimine açıldı. AÖL’ün bu yılki sınav takviminin netleşmesiyle beraber öğrenciler, sınav giriş yerlerinin açıklandığını 3 Ocak Salı günü itibariyle öğrendiler. MEB tarafından yayımlanan 2016- 2017 iş takvimine göre AÖL sınav giriş belgeleri sınavın gerçekleştirilme tarihinden çok kısa bir süre önce 3 Ocak tarihinde internet üzerinden yayımlanacağı söylenmişti. AÖL sınav giriş yerleriyle ilgili detayları öğrenen öğrenciler bir yandan da sınavların yapılacağı tarihleri merak ediyorlardı. Peki, AÖL 1. Dönem sınavları ne zaman yapılacak? İşte, AÖL sınav giriş yerleri!

2016 - 2017 SINAV TAKVİMİ                                                                       

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi ilk dönem sınavları 7-8 Ocak tarihlerinde yapılacak. Binlerce öğrencinin ter dökeceği sınavın sonuçları ise 30 Ocak 2017 tarihinde yayımlanacak. İkinci dönem sınavları ise 18-19 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem AÖL sınav giriş belgeleri 14 Mart 2017’de erişime açılacak.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

AÖL’ün bu yılki sınav takviminin netleşmesiyle beraber öğrenciler, sınav giriş yerlerinin açıklandığını 3 Ocak Salı günü itibariyle öğrendiler. MEB tarafından yayımlanan 2016- 2017 iş takvimine göre AÖL sınav giriş belgeleri sınavın gerçekleştirilme tarihinden çok kısa bir süre önce 3 Ocak tarihinde internet üzerinden yayımlanacağı söylenmişti. Adaylar, AÖL sınav giriş yerleri sorgulamalarını kimlik bilgileri ile gerçekleştirebilecek.

İŞTE MEB'İN YAYIMLANDIĞI VE ÖĞRENCİLERİ YAKINDAN İLGİLENDİREN DETAYLAR

• 7 - 8 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olan 2016-2017 eğitim öğretim yılı I. Dönem sınav giriş yerleri belirlendi.

• Sınavlar 3 oturum şeklinde aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır.

I. Oturum 7 Ocak 2017 Cumartesi 09.30

II. Oturum 7 Ocak 2017 Cumartesi 14.00

III. Oturum 8 Ocak 2017 Pazar 09.30

• Yurt Dışı Sınav Merkezlerindeki sınavlar Türkiye saati ile aynı olacak şekilde yapılacaktır. Yurt dışında sınava girecek öğrencilerimizin bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

• Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde belirtilen okul ve salonlarda sınava girmek zorundadır.

• Sınav Giriş Belgenizi ‘’Öğrenci Genel Bilgileri’’ menüsü altında yer alan ‘’ Sınav Giriş Belgesi’’ ekranından seçerek yazdırabilirsiniz.

• Sınav Giriş Belgenizi sistemde yayınlandıktan hemen sonra alınız, son günlere bırakmayınız.

• Sınav günü yanınızda Sınav Giriş Belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgenizi (Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Sürücü Belgesinden herhangi birini) bulundurunuz. Bunun yanında Öğrenci Kimlik Kartınızın da yanınızda bulunmasında yarar vardır.

• Yedek salonda sınava girecek öğrencilerimizin cevap kâğıdı bu öğrencilerimizin adına düzenlenmiş olarak gelmeyecektir. Yedek salonda sınava girecek öğrenciler öğrenci numaraları ile sınav giriş belgesindeki ders kodlarını ve diğer bilgileri dikkatli bir şekilde cevap kâğıtlarına kodlayacaklardır.

Haberin Devamı

• Sınava gireceğiniz her dersten 20 soru sorulacaktır. Her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmeniz için en az 45 puan almanız gerekmektedir. Vereceğiniz cevaplarda yanlış cevaplar değerlendirmede dikkate alınmayacaktır. Diğer bir ifade ile yanlışların doğruları götürmesi diye bir uygulama yoktur.

SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

AÖL sınav giriş yerleri bilgisinin yanı sıra pek çok bilginin içerisinde yer aldığı sınav giriş belgesini alabilmek için yapılması gereken basit birkaç adım var: Öğrenci numaranız ve şifreniz ile AÖL Bilgi Yönetim Sistemine giriş yapınız, Öğrenci Genel Bilgiler altındaki Sınav Giriş Belgesini tıklayınız ardından açılan sayfadaki yazdır butonuna tıklayarak sınav giriş yerini öğrenebilirsiniz. Sınav giriş belgesini yazdırmak için; Sınav giriş belgesinie tıklandıktan sonra ekrana çıkacak olan sayfanın (boş sayfa gibi görünen sayfanın) üstünde ki yazdır butonuna tıklanacaktır. Yazıcıdan öğrencilerimizin sınav bilgileri çıkacaktır.

Haberin Devamı

SINAV GİRİŞ BELGESİ HAKKINDA KRİTİK DETAYLAR

Sınava giriş belgeleri “www.aol.meb.gov.tr” resmi web sitesinde yayınlanmaktadır. Resmi adres üzerinden alınacak sınav giriş belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir.

Sınav giriş belgesi fotoğrafsız ise, öğrencinin sınav esnasında herhangi bir mağduriyetyaşamaması için, sınav öncesinde fotoğrafının sisteme irtibat bürolarınca eklenmesi ve fotoğraflı AÖL giriş belgesinin alınması gerekmektedir.

Öğrencilerin adreslerine herhangi bir sınav evrakı gönderilmemektedir. Sınav giriş belgesindeki bilgiler ve açıklamaların dikkatlice okunması gerekir. 

Sınav giriş belgesinde adı geçen okulun sınav gününden önce görülmesi sınav gününde çıkabilecek aksiliklerin önüne geçilebilmesi adına faydalı olacaktor.

Haberin Devamı

AÖL SINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Mutlaka fotoğraflı Nüfus Cüzdanı , pasaport veya ehliyet belgelerinden biri.
Sistem üzerinden alınan fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi.
Kurşun kalem ve silgi.

Dikkat: Adayların, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, cep telefonu, kablosuz iletişimsağlayan bluetooth, kulaklık ve benzeri cihazları ile sınava girmeleri yasaktır.

KURUMUN MOBİL UYGULAMASI YAYINLANDI

Açık Öğretim Liseleri Mobil Uygulaması, uygulama marketlerdeki yerini aldı. Öğrencilerin Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sisteminde yaptıkları tüm işlemleri mobil uygulama üzerinde de yapabilecekler. Mobil Uygulama ile;

- Gönderilen mesajları takip edebilecek,

- Dönem Bilgilerini görebilecek,

- Ders ve Kredi Bilgilerini öğrenebilecek,

- Ders Seçim İşlemlerini yapabilecek,

- Sınav Sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca uygulamada Açık Öğretim Liselerine ait kayıt , kayıt yenileme, ders seçme ve sınav tarihlerinin yer aldığı bir de takvim bulunmaktadır.

AÖL sınav yerleri belli oldu AÖL giriş belgesi nasıl alınır

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN MEZUN OLMA KOŞULLARI NELERDİR?

Açık Öğretim Lisesi'nde mezuniyet şartları değişiklik gösterebilmektedir. Öğrencinin;

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması mezuniyette önemli bir rol oynamaktadır.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler için mezuniyet kredileri seçilen alana göre farklıdır.

BAKMADAN GEÇME!