AÖL sınav tarihleri belli oldu mu? AÖL giriş sistemi

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav tarihleri belli oldu mu AÖL giriş sistemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 10:41

AÖL sınav sistemine dahil olan öğrenciler sınav tarihlerini merak etmeye başladı. AÖL sınav giriş sistemi ile sınav yerleri ve tarihlerini öğrenebilecek olan adayların, sınava giderken yanlarında bazı belgeleri bulundurması gerekecek. Çeşitli sebepler dolayısıyla liseyi açıktan okumak zorunda olan adayların dahil olduğu AÖL sınavı, bu dönemin son sınavı niteliğinde olacak. Peki sınav ne zaman gerçekleştirilecek? İşte sınava giderken bulundurulması gerekenler hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

7 - 8 Ocak'ta gerçekleşecek olan AÖL sınavıyla ilgili beklenen duyuru geldi. Pek çok öğrencinin gireceği AÖL yerleri açıklandı, sınav giriş belgeleri öğrencilerin erişimine açıldı.  AÖL giriş belgesi sorgulama ekranı sayfası ve Açıköğretim Lisesi sınav giriş belgesi almak için yapılması gerekenler detayda!

AÖL sınavına girecek öğrencilerin bir süredir sorduğu “AÖL sınav yerleri ne zaman açıklanacak?” sorusu yanıt buldu. AÖL 1. dönem sınav giriş yerleri 3 Ocak Salı günü itibariyle adayların erişimine açıldı. Açıköğretim Lisesi’ne kayıtlı olan öğrenciler, 7-8 Ocak’ta girecekleri AÖL sınav giriş yerlerini MEB'in http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ internet adresinden öğrenebilecekler, sınav giriş belgesini online sistem üzerindeki öğrenci giriş sayfası üzerinden alabilecekler.

Haberin Devamı

AÖL SINAV GÜNÜNDE YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKENLER

Açık Öğretim Lisesi Sınav Giriş Belgesi (internetten sisteme girip alınacak),
Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da var ise ehliyet, pasaport)
Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı (zorunlu değil olması önerilir),
Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.
Öğrenciler, sınav sırasında cep telefonu, hesap makinesi, bilgisayar (diz üstü), kitap, ders notu, silah ve diğer öğrencileri rahatsız edecek hiçbir araç-gereç bulunduramazlar.

Dikkat: Öğrenciler, sınava girerken kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) ve Sınav Giriş Belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

AÖL SINAV TAKVİMİ

İlk dönem oturumları için gün sayan öğrenciler bir yandan da AÖL sınav takvimini sorguluyor. Peki, bu yılki Açıköğretim Lisesi sınavları hangi tarihlerde yapılacak. İşte, I. Dönem sınavlarının detayları ve 2016-2017 AÖL sınav takvimi!

7 - 8 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olan I. Dönem sınavları 3 oturum şeklinde aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır.

I. Oturum 7 Ocak 2017 Cumartesi 09.30

II. Oturum 7 Ocak 2017 Cumartesi 14.00

III. Oturum 8 Ocak 2017 Pazar 09.30

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri 30 Ocak- 8 Şubat tarihleri arasında yapılacak. II. Dönem sınavları 18-19 Mart tarihlerinde gerçekleşecek

Haberin Devamı

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı III. dönem kayıt yenileme işlemleri 08-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak. III. dönem sınavları ise 01-02 Temmuz 2017’de gerçekleşecek.

SINAV GİRİŞ YERİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

AÖL sınav giriş yerleriyle ilgili zaman zaman gündeme gelen konulardan biri de sınav giriş yerlerinde değişiklik yapıp yapılamayacağı. Açıköğretim Lisesi’nde eğitim gören öğrencilere faydalı olması amacıyla yayımlanan AÖL kılavuzunda sınav değişikliğiyle ilgili bilgilendirmeler yer alıyor. Kılavuzda AÖL sınav giriş yeri değişikliğiyle ilgili olarak şu ifadeler kullanılıyor; “Sistemde, Sınav giriş yerini değiştirmek isteyen öğrenciler, “Bilgi Düzenleme” menüsü altındaki “Sınav Bölgesi İrtibat Merkezi” seçeneğini, Adres bilgilerini güncellemek veya değiştirmek isteyenler “Bilgi Düzenleme” menüsü altındaki “Adres Bilgileri” seçeneğini kullanabilirler. Adres bilgilerinizi değiştirmeniz sınav merkezinizin de değişeceği anlamına gelmez. Bu nedenle sınav merkezinizi mutlaka sistemde “Sınav Bölgesi İrtibat Merkezi” seçeneğinden kontrol ediniz ve değişmesi gerekiyorsa değiştiriniz. Mezun olan öğrencilerimizin diplomaları Adres İlindeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezine gönderilmektedir. Adres bilgilerinizi güncellerken bu durumu dikkate almanız yararınıza olacaktır.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!