AÖL ders seçimi ne zaman yapılacak? Kayıt tarihi ne zaman bitecek?

Güncelleme Tarihi:

AÖL ders seçimi ne zaman yapılacak Kayıt tarihi ne zaman bitecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 18:45

AÖL ders seçimi ne zaman yapılacak sorusu binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Açık Lise ders seçimiyle ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanlığı, kayıt tarihinin uzatıldığını belirtti. Peki, AÖL ders seçimi ne zaman yapılacak? Kayıt tarihi ne zaman bitecek? İşte detaylar.

Haberin Devamı

AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler, araştırmalarını sürdürüyor. Yeni kayıt işlemini gerçekleştirenlerin otomatik olarak ders seçiminin gerçekleştirildiği AÖL'de kayıt yenileme yapmak isteyenler ise ek sınav sonuçlarını bekleyecek. Diğer taraftan Milli Eğitim Bakanlığı, herhangi bir okula yerleşemeyenler için ilk kayıt işlemlerini 30 Ekim tarihine kadar uzattı. İşte, AÖL ders seçimi ve kayıt tarihleri hakkında bazı bilgiler

AÇIK LİSE DERS SEÇİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Açık Lise ders seçimiyle ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi internet sitesinde şu bilgilere yer verdi;

KAYIT YENİLEME işlemini gerçekleştiren öğrencilerimiz 7-8 Ekim 2017 tarihlerinde yapılacak olan EK SINAV SONUÇLARI SİSTEME AKTARILDIKTAN SONRA ders seçimlerini yapabileceklerdir. İLK KAYIT yaptıran öğrencilerimizin ise ders seçimleri OTOMATİK olarak yapılacaktır.

Haberin Devamı

KAYIT TARİHLERİ UZATILDI

Açık Öğretim Okullarının 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 1. dönem ilk kayıt işlemleri, 12 Ekim 2017 tarihinde tamamlanmıştır. Ancak, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından TEOG SINAVIYLA HERHANGİ BİR ÖRGÜN EĞİTİM OKULUNA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLERE, 30 EKİM 2017 TARİHİNE KADAR boş kontenjanlara başvuru hakkı verilmiştir.

Bu nedenle Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt işlemlerinin SÖZ KONUSU ÖĞRENCİLER İÇİN 30 Ekim 2017 tarihi mesai bitimine kadar açık olması kararlaştırılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!