2016 AÖF ara sınav sonuçları açıklandı! AÖF sınav itirazı ve final tarihi detayı

Güncelleme Tarihi:

2016 AÖF ara sınav sonuçları açıklandı AÖF sınav itirazı ve final tarihi detayı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 10:58

AÖF sınav sonuçları için merakla beklenen açıklama Anadolu Üniversitesi tarafından yapıldı. Okumakta oldukları Lisans ve Ön Lisans bölümleri için ara sınavlara katılan öğrenciler, AÖF sınav sonuçları açıklamasına ilgi gösterdi. Sonuçların ardından aldıkları puana itiraz etmek isteyen öğrenciler, AÖF sınav sonucu itirazının nasıl yapılacağını araştırdı. İşte itiraz hakkında bazı bilgiler ve AÖF sınav sonuç ekranı

Haberin Devamı

AÖF sınav sonuçları için beklenen açıklama geldi. Tamamlamak istedikleri bölümün ara sınavlarına giren öğrenciler, AÖF sınav sonuçları açıklamasının yapılmasını merakla bekliyordu. Anadolu Üniversitesi tarafından Türkiye genelinde yapılan AÖF sınavı sonuçları 07 Aralık Çarşamba günü öğle saatlerinde açıklandı. İşte merakla beklenen AÖF sınav sonuçları ve mazeret sınavı hakkında detaylı bilgiler 

AÖF sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. Sonuç duyurusunun yapıldığı sayfa üzerinden "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2016-2017 Güz Dönemi Ara Sınav Sonuçları açıklandı." ifadeleri kullanıldı. 

AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ MÜMKÜN

Adaylar; sınavın uygulaması, sorular ve sonuçlarla ilgili inceleme ve yeniden düzenleme talebiyle itirazda bulunabilecekler. İtiraz,  “Kılavuz”veya “Protokol”de belirtilen usule uygun olarak ve belirlenen süreler içinde yapılması halinde kurum tarafından dikkate alınacak. Usule uygun olmayan veya belirlenen süreler dışında yapılan itirazlar dikkate alınmayacak. Sınava girmeyen, sınava alınmayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların itirazları ise dikkate alınmayacak.

Haberin Devamı

AÖF sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyenler, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği adresine dilekçe yazarak veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine dilekçeyi mail atarak itirazlarını tamamlayabilecek

Sınav itiraz dilekçesinde Ad, soyad, TC kimlik numarası, cep telefonu gibi bilgiler aktarılacak. Anadolu Üniversite tarafından konuyla ilgili geri dönüş yapılacaktır.

Dilekçe adresi;
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği Yunus Emre Kampüsü Tepebaşı Eskişehir

e-posta adresi;
aofbilgi@anadolu.edu.tr

MAZERET SINAVI VAR MI?

AÖF sonuçlarının açıklanması ardından mazeret sınavları gündeme geldi. Peki, Açıköğretim Fakültesi’nde mazeret sınavları oluyor mu? AÖF, sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir

Haberin Devamı

SINAV MERKEZİ TERCİHİ SON TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara sınav türünde 20 Ekim 2016 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.
Güz Dönemi Dönem Sonunda 29 Kasım 2016 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.
Bahar Dönemi Ara döenmde 28 Şubat 2017 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.
Bahar Dönemi Dönem Sonunda 18 Nisan 2017 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir

Haberin Devamı

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BU LİNKE TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

FİNAL SINAVI NE ZAMAN?

AÖF sonuçları için gün sayan öğrenciler, bir yandan da bir sonraki sınavın tarihini merak ediyor. İlk sınavın heyecanını üzerinden atan öğrenciler, AÖF final tarihini takip ederek çalışmalarını sürdürüyor. Peki, derslerden geçip geçmeyeceklerini büyük oranda etkileyecek olan AÖF final sınavı ne zaman yapılacak? Finaller 14 Ocak 2017 Cumartesi ve 15 Ocak 2017 Pazar günü yapılacaktır. 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde yeni bir sınav merkezinde sınava girmek isteyen öğrenciler 29 Kasım 2016 tarihine kadar sınav merkezi tercih işlemlerini yapmaları halinde Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavına yeni sınav merkezinde girebilirler. 29 Kasım 2016 tarihinden sonra yapılan sınav merkezi tercihleri bir sonraki sınavlar için geçerli olacaktır.

Haberin Devamı

AÖF YENİ SİSTEMİ

AÖF yeni ders sistemine göre; 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir. Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

BAKMADAN GEÇME!