AÖF sınav sonuçları için beklenen gün yaklaştı! AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav sonuçları için beklenen gün yaklaştı AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2018 15:34

AÖF sınav sonuçları için beklenti devam ediyor. Anadolu ve Atatürk Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği sınavların ardından alacakları neticelere kilitlenen vatandaşlar, sorgulamalarını sürdürüyor. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, üniversitelerin resmi yönetmeliğine göre AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının beklendiği günler ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) tarafından düzenlenen 13-14 Ocak tarihli sınav sonuçlarının halen daha açıklanmamasının ardından öğrenciler merakla sınav sonuçları ne zaman ve hangi gün açıklanacak sorusunun cevabını arıyorlar. Henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın şuan öğrencilerin en çok aradığı başlıklar arasında gelen AÖF hakkında tüm detayları haberimizde derledik

Üniversite eğitimlerini açıktan tamamlamaya çalışan öğrencilerin girdiği AÖF sınavlarının güz dönemi final oturumları tamamlandı. 13 Ocak 2018 tarihinde sabah 9.30’da başlayan AÖF sınavları, 14 Ocak 2018 tarihinde sona erdi. Sınav stresini geride bırakan açıköğretim öğrencilerini sonuç heyecanı sardı. AÖF sonuçları, öğrenci otomasyonu sistemi ile takip edilebilecek. E-posta adresi ve T.C kimlik numarasını sisteme doğru bir şekilde giren öğrenciler, AÖF güz dönemi final sınav sonuçlarını görüntüleyebilecek. 

Haberin Devamı

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN, NEREDEN AÇIKLANACAK?

Anadolu Üniversitesi’nin resmi sayfasından da yaptığı bilgilendirmeye göre, 2018 AÖF final sınav sonuçlarının 15 gün içerisinde açıklaması ön görülüyor. AÖF final sınav sonuçları en geç 29 Ocak Pazartesi günü erişime açılacak.

2018 SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Bahar dönemi ara sınavı 14 Nisan 2018’te başlıyor, 15 Nisan 2018 tarihinde sona eriyor. Bahar dönemi final sınavı 2 Haziran 2018’te başlıyor, 3 Haziran 2018 tarihinde sona eriyor. Yeni sınav sistemi olan ‘Üç ders sınavı’ ise 21 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak.

DÖNEM NOT ORTALAMASI NEDİR?

Her dönem sonunda öğrencilerin başarı durumu, Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması ile belirlenir.

Bu amaçla, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin kredisiyle o dersten bağıl değerlendirme sonucunda belirlenen harf notunun katsayısı çarpılarak bulunan değerlerin toplamının, bu derslerin kredilerinin toplamına bölünmesi ile bir not ortalaması bulunur.

Bu işlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa Dönem Not Ortalaması (DNO), o zamana kadar alınmış bütün dersler için yapılırsa Genel Not Ortalaması (GNO) elde edilir. Genel Not Ortalaması hesaplanırken, tekrar edilen ders bulunması  halinde bu dersten alınan en son not dikkate alınır.

Haberin Devamı

AÖF BÜTÜNLEME SINAVI YAPMIYOR MU?

AÖF'ün bütünleme sınavını neden yapmadığına dair açıklama yapan Anadolu Üniversitesi, konuyu şu ifadelerle açıkladı;

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup, her bir sınav organizasyon açısından Türkiye ve dünyadaki en büyük sınav organizasyonlarındandır.

Öğrenci sayısı açısından dünyanın en büyük üniversiteleri arasında yer alan üniversitemizin, tüm öğrencilerine kayıt, öğrenci ve sınav hizmetlerini zamanında ve eksiksiz sunabilmesi, sistemin sürdürülebilirliği ve güvenirliği açısından en önem verilen konudur. Ancak dönemlik sistem uygulamasında, yasalarla çizilen öğretim zamanları ve bir milyonun üzerindeki öğrencimizin kayıt ve sınav organizasyonları daha kısıtlı bir takvimle çalışılmasını zorunlu hale getirmektedir. Bir sınav organizasyonu için soruların hazırlanması hariç hazırlık, organizasyon ve değerlendirme süreçleri için ortalama 60 gün gerekmektedir.

Haberin Devamı

Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları kullanılmaktadır. Bu sistemde güz ve bahar dönemleri birbiri ile ilişkilidir. Güz döneminde bir öğrencinin başarısız olduğu bir dersi bahar döneminde genel not ortalamasını yükselterek kurtarma şansı vardır. Bütünleme sınavı uygulandığında dönemler arası bağlantı kopacağından ve sistemdeki "Uyarı" ve "Tekrar" durumları uygulanamayacağından öğrenci başarısı olumsuz etkilenecektir. Ders geçme ve değerlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülecektir. Tüm bu açıklamalar sonucunda bütünleme sınavı uygulanması durumunda öğrencilerimizin dezavantajlı duruma geleceği değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 08.01.2014/1.1 no'lu "Açıköğretim Programlarında bütünleme sınavı yapılıp yapılmayacağının Anadolu Üniversitesi Senatosunca kararlaştırılmasına oy çokluğu ile karar verildi." yazısına istinaden Üniversitemiz Senatosunun 11.07.2012 tarih ve 8/2 sayılı "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için Açıköğretim Dönemlik-Kredili sistemde bütünleme sınavının mümkün olamayacağı" kararının aynen uygulanmasına 14.08.2014 tarih ve 6 sayılı Anadolu Üniversitesi Senatosunca karar verilmiştir. Bu nedenle 2012-2013 öğretim yılından itibaren açıköğretim sistemi ile öğretim yapılan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde bütünleme sınavı uygulanmamaktadır.

AÖF BÖLÜMLERİ

Haberin Devamı

Ev İdaresi
Yerel Yönetimler
Dış Ticaret
Bankacılık Ve Sigortacılık
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
İlahiyat
Tarım
Bilgi Yönetimi
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Laborant ve Veteriner Sağlık
Perakende Satış Ve Mağaza Yönetimi
Emlak ve Emlak Yönetimi
Marka İletişimi
Özel Güvenlik ve Koruma
Sosyal Hizmetler
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
İnsan Kaynakları Yönetimi
Adalet
Elektrik Enerjisi Üretim, İletim Ve Dağıtımı
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
İşletme Yönetimi
Kültürel Miras ve Turizm
Lojistik
Medya ve İletişim
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
Radyo ve Televizyon Programcılığı
Spor Yönetimi
Turizm ve Seyahat Hizmetleri
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Eczane Hizmetleri
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
Kimya Teknolojisi
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
Çağrı Merkezi Hizmetleri
İngilizce Öğretmenliği
Okul Öncesi Öğretmenliği
Felsefe
Sosyoloji
Türk Dili ve Edebiyatı
Tarih
Aşçılık
Çocuk Gelişimi
Yaşlı Bakımı
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Sosyal Hizmet
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Sağlık Yönetimi
Yönetim Bilişim Sistemleri
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Web Tasarımı ve Kodlama
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon
Acil Durum ve Afet Yönetimi
İlahiyat (Arapça)

BAKMADAN GEÇME!