AÖF sınav tarihleri ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav tarihleri ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 15:38

AÖF final tarihleri ne zaman? Güz ve Bahar Dönemi AÖF sınavları zaman yapılacak? Sınav tarihlerinin detayları ve sınav bilgileri ile ilgili detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

AÖF sınav dönemleri için final zamanı yaklaştı. Güz dönemi vize haftasını atlatan öğrencileri şimdi de final sınavı heyecanı sardı.

AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Geçtiğimi ay 12 - 13 Aralık 2015 tarihinde  yapılan AÖF vize sınavlarının sonuçları açıklandı.  Vize dönemini bitiren öğrenciler Güz Dönem Sonu sınavına 23 - 24 Ocak 2016 tarihlerinde girmenin hazırlığını yapıyor.

AÖF SINAVINA GİRİŞ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİYOR?

Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava girebiliyor. Öğrenciler, ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği ise “Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi”nde yer alıyor. Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini de sınav tarihinden bir hafta öncesinde "anadolu.edu.tr/acikogretim" adresinin Öğrenci Girişi bölümüne TC Kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek sayfalarından alabiliyorlar.  Bu belgeyi AÖF bürolarından da temin edebiliyorlar.

Haberin Devamı

Sınava giriş için, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi ve kimlik belgesi gerekecektir.

AÖF sınav tarihleri ne zaman

AÖF SINAV SONUÇLARIN AÇIKLANMASI

Öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden geçmiş yıllara ait sınav soru ve cevaplarına ulaşabiliyor. Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık yirmi gün içinde açıklanıyor.  "sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr" adresinden de kimlik numarası ve şifrenizle oturum açarak çıkmış sınav soruları inceleybiliyor ve cevap anahtarı kısmından soruların doğru cevaplarını kontrol edebiliyorsunuz.  Sınav sonuçları aynı zamanda öğrencilerin adreslerine de postalanıyor.

AÖF sınav tarihleri ne zaman

AÖF SINAV TAKVİMİ (2015 - 2016)

Güz Dönemi Ara Sınavı: 12 - 13 Aralık 2015

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 23 - 24 Ocak 2016

Bahar Dönemi Ara Sınavı: 16 - 17 Nisan 2016

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 04 - 05 Haziran 2016

2015-2016 Tek Ders Sınavı: 16 Temmuz 2016

Cevapları değerlendirme işleminde, doğru cevaplara puan veriliyor ve yanlış cevaplar için puan düşürülmüyor. Bu nedenle yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyeceği için soru kitapçıklarında yer alan soruların boş bırakılmaması faydalı olacaktır. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü düzenlenebilmektedir. Sınav sonuçlarına itiraz işlemleri de 5 işgünü içinde yapılabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!