AÖF muafiyet sonuçları nasıl öğrenilir? Muafiyet itirazı nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

AÖF muafiyet sonuçları nasıl öğrenilir Muafiyet itirazı nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 09:43

AÖF muafiyet sonuçları, Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden açıklandı. Resmi sayfa üzerinden yapmış olduğu açıklamada, AÖF muafiyet sonuçları için itiraz işlemi yapmak isteyen adayların, belirtilen tarihler aralığında bu işlemi gerçekleştirmeleri gerektiği duyuruldu. İşte, AÖF muafiyet sonuçları ve itiraz işlemi nasıl yapılır sorusunun cevabı

Haberin Devamı

AÖF muafiyet sonuçları için beklenen açıklama geldi. Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile bilgilendirilen adayların, itiraz için ise 16-22 Kasım tarihleri aralığında müracaatta bulunmaları gerektiği duyuruldu. Peki, AÖF muafiyet sonuçları sonrası itiraz nasıl edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar

AÖF MUAFİYET SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

2017-2018 Öğretim Yılında İnternet Kayıt Başvurusunda muafiyet adımında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II ve Yabancı Dil I – II dersleri için ders transferi ve muafiyet başvurusunda bulunan öğrencilerin muafiyet sonuçları açıklanmıştır.

Muafiyet başvuruları, ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler için sadece bir kez yapıldığından, muafiyet talep eden öğrencinin aşağıdaki açıklamaları dikkatli bir şekilde okuması gerekmektedir.

2017-2018 Öğretim Yılında

ÖSYS Yeni Kayıt
Ek Yerleştirme
İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran ve

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II
Türk Dili I – II
Yabancı Dil I – II

derslerinden muafiyet başvurusunda bulunan öğrencilerin muafiyet sonuçları ve muafiyet itiraz başvuruları ile ilgili açıklamalar aşağıda yapılmıştır.

Haberin Devamı

Öğrenciler, muafiyet sonuçlarını öğrenmek için;

http://aof.anadolu.edu.tr adresine girmeli,“Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile giriş yapmalı,Durum Menüsünde “Ders Durum Paneli” bağlantısını açmalıdır.Muafiyet işlemi yapılan dersler, “MU” harf notuyla gösterilmektedir.

​Öğrenci Otomasyonundaki bilgiler, bilgilendirme amaçlı olup öğrenciler onaylı Not Durum Belgesinin (Transkript) son haline AÖF Bürolarından ulaşabilmektedir.

SONUÇLARINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II ve Yabancı Dil I – II dersleri için muafiyet itiraz başvurusunda bulunmak/muafiyet talep etmek isteyen öğrencilerin Anadolu Üniversitesi AÖF bürolarından verilen “İtiraz Formu”nu doldurması ve AÖF bürolarına teslim etmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bir yükseköğretim programından;

Mezun öğrenciler yukarıda adı geçen derslerin tümünden,

Kayıtlı/kaydı silinmiş/lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması alan öğrenciler, yukarıda adı geçen derslerden alıp başarılı olduklarından ders transferi ve muafiyet talebinde bulunabilir.

Muafiyet sonuçları açıklandıktan sonra, sonuçlara itiraz başvuru süresi 5 iş günüdür. İtiraz başvurusunda bulunan öğrencilerin 16 – 22 Kasım 2017 tarihleri arasında AÖF bürolarına başvurması gerekmektedir.

İlan edilen tarihler arasında muafiyet itirazında bulunmayan öğrencilerin, bu tarihten sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.

İtirazda bulunacak öğrencilerin, “İtiraz Formu”nun ekine koyacağı belgelerin mutlaka onaylı ve Türkçe olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

İtiraz Formunu dolduracak öğrenciler formda mutlaka T.C. kimlik no, ad-soyad ve telefon bilgilerini yazmalıdır. İtirazda bulunacak öğrencilerden transkript, üniversite yönetmeliği, resmi yazı vb. belge talep edilebilir. Bu nedenle formun eksiksiz doldurulması, istenilmesi halinde gerekli belgelerin, form ile birlikte AÖF bürolarına verilmesi gerekmektedir.

Öğrenci, kendisi ya da herhangi bir yakını aracılığıyla İtiraz Formu ile birlikte gerekli belgesini herhangi bir AÖF bürosuna teslim edebilir.

Bazı üniversitelerin transkriptlerinde bir dersin ismi sadece (örneğin) TÜRK DİLİ olarak yer almaktadır. Transkriptte bu dersin yıllık olduğuna/bir yıl boyunca alındığına dair bir açıklama varsa;  hem TÜRK DİLİ I hem TÜRK DİLİ II derslerine muafiyet işlemi yapılmaktadır. Ancak herhangi bir açıklama yoksa; o ders verilen transkriptte hangi dönemde yer alıyorsa Fakültemizde o döneme karşılık gelen derse muafiyet işlemi yapılmaktadır. (Transkriptte Güz ve Bahar dönemleri ile ilgili bir açıklama yoksa; tek dönemler Güz Dönemi, çift dönemler Bahar Dönemi olarak kabul edilmektedir.) Bu nedenle; muafiyet talep edilen bir dersin yıllık sistemde/bir yıl boyunca alındığı transkriptte belirtilmemiş ise; bu durumdaki öğrencilerin, ilgili dersin yıllık sistemde/bir yıl boyunca aldığını belgelendiren bir yazı/belge ile başvurması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Muafiyet işlemi yapılan derse katsayısı olmayan “MU” harf notu verilir ve MU harf notu, Genel Not Ortalamasını etkilemez.

2017-2018 Öğretim Yılında ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme ve İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran tüm öğrencilerin sistemde kayıtlı telefon numaralarına itiraz başvuru işlemleri ile ilgili SMS gönderilmiştir. Öğrenciler, muafiyet sonuçlarının açıklanması ve itiraz başvuru işlemleri için bu duyuru ile ilgili bilgilendirilmiştir. Her ne sebeple olursa olsun ilgili tarihler arasında itiraz başvurusunda bulunmayan/bu tarihler arasında muafiyet talep etmeyen öğrencilerin, başvuruların sonu günü mesai bitiminden sonra yapılan başvuruları ve posta, kargo, faks, e-posta vb. aracılığıyla yapılan itirazları kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı

İlan edilen tarihlerden sonraki muafiyet başvuruları kabul edilmeyeceğinden; öğrenciler, hem Güz hem de Bahar Dönemindeki derslerden muafiyet talep edebilmektedir. Sadece Güz Döneminden ya da belirli derslerden muafiyet talep eden öğrencilerin sonraki dönemlerdeki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.

Muafiyet itirazı sonuçları için öğrencilere SMS, e-posta, yazı vb. gönderilmeyecektir.

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!