AÖF İngiliz Açık Üniversitesi ile ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

AÖF İngiliz Açık Üniversitesi ile ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2013 15:00

Anadolu Üniversitesi, 30 yıl önce örnek aldığı, dünyanın ilk açık ve uzaktan eğitim veren İngiliz Açık Üniversitesi ile işbirliği yapmak için anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi, İngiliz Açık Üniversitesi (Open University) ile ortaklık kurdu. İşbirliği ile öğrenci değişimi, kalifiye eleman yetiştirme, ortak araştırma projelerinin hazırlanması gibi çalışmaların yapılması hedefleniyor. Bu amaçla Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, İngiliz Açık Üniversitesi yetkilisi Prof. Dr.Allan Bassindale ile anlaşması imzaladı. Rektör Aydın, okulun kendileri için “rol model” olduğunu söyledi. Açıköğretim sistemini 30 yıl önce İngiliz Açık Üniversitesi’nden örnek alarak uygulamaya başladıklarını dile getiren Aydın, “O gün bizim örnek aldığımız üniversite, bugün Anadolu Üniversitesi’nin partneri, ortağı” dedi.

Yapılan iş birliği anlaşmasının içeriği hakkında bilgi veren Aydın, şöyle konuştu:

“İş birliğinin kapsamında, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak araştırma projelerinin yapılması, teknik konularda ara eleman yetiştirme, fen bilimleri ve mühendislik alanında ortak ön lisans, lisans, yüksek lisans programları açılması yer alıyor. Ayrıca ön lisans ve lisans düzeyinde ortak İngilizce derslerinin açılması da gündemde. Sadece Türkiye için değil, bölge ülkeleri de kapsayan bir iş birliği. Gelecekte bu iş birliğinden çok sinerji yaratılacak, çok önemli değerler üretilecek.”

Haberin Devamı

Kraliyetten anlaşmaya destek

İngiltere’de yaptıkları görüşmeleri aktaran Aydın, şöyle devam etti:

“Bu görüşmelerde, iş birliğinin İngiltere’nin saray yönetimi tarafından da desteklendiğini ve geliştirilmesinin beklendiğini gördük. Önümüzdeki dönemde de sadece Türkiye’de değil, Balkanlarda, Kafkasya, Ortadoğu ve Afrika’da değişik alanlarda iki kurum, omuz omuza, ortak projelerini yapmak, hem Türkiye’deki öğrencilerimize hem de dünya ve bölge ülkelerdeki öğrencilere bir eğitim fırsatı yaratacağız. İşbirliği programlarımızla bilgiyi öğrencilerin avuçlarına koymuş olacağız. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye’deki teknik eğitimin geliştirilmesinde, örgün öğretimde okuyan öğrencilerimize yeni dersler sunabileceğiz. Kısaca eğitim, öğretim ve araştırma ve topluma hizmet fonksiyonlarımızla iki kurum, başarılı bir şekilde ülkemizin hizmetindeyiz.”

BAKMADAN GEÇME!