AÖF final sınavları ne zaman yapılacak? 2016 AÖF sınav takvimi nedir?

Güncelleme Tarihi:

AÖF final sınavları ne zaman yapılacak 2016 AÖF sınav takvimi nedir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 10:56

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi final sınavı tarihleri belli oldu. Öğrenciler, AÖF sınav giriş belgelerini alabilmek için gözlerini Anadolu Üniversitesi'ne çevirmiş durumda…

Haberin Devamı

AÖF güz dönemi kayıt yenileme işlemlerinin 23 Ekim 2015 Cuma günü sona ermesinin ardından öğrenciler 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleşen güz dönemi vize sınavlarında ter dökmüşlerdi. Şimdi ise sırada güz dönemi final sınavları var.

AÖF sınav takvimine göre güz dönemi final sınavları 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde yapılacak. Sınav giriş yerlerinin ise 16 Ocak 2016 Cuma gününe kadar öğrencilere duyurulması bekleniyor. Öğrencilerin adreslerine sınav giriş belgesi gönderilmeyeceği için, öğrencilerin sınav giriş yerlerini Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakültesi sayfasından (http://www.anadolu.edu.tr/acikogretim) T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak öğrenmeleri gerekiyor. 

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri ise 01-05 Şubat 2016 tarihleri arasında başlayacak. Öğrenciler bahar dönemi vize sınavlarına 6-17 Nisan 2016 tarihlerinde, Bahar Dönemi final sınavlarına ise 04 - 05 Haziran 2016 tarihlerinde girecekler. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 dönemi Tek Ders Sınavı için belirlenen tarih ise 16 Temmuz 2016 olarak açıklandı. 

Haberin Devamı

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ DERS SEÇME SİSTEMİ

AÖF öğrencilerine bir yarıyılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde dersler atanır. Fakat öğrencilerin istekleri doğrultusunda şekillenen bu ders atamalarında yine öğrenciler kendi istekleri ile değişiklikler yapabilir. Ders eksiltme hakkı tanınan öğrenciler isterlerse 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders seçme hakkına da sahiptirler. Herhangi bir yarıyılda tüm derslerden başarılı olamayan öğrenciler ise üst yarıyıldan ders seçemezler.

YANLIŞ CEVAPLAR DOĞRU CEVAPLARI GÖTÜRÜR MÜ?

AÖF sınavlarında doğru ve yanlış cevaplar üniversiteye giriş sınavlarında olduğu gibi değerlendirilmez. Bir başka deyişle yanlış cevap doğru cevabı götürmez. Bu nedenle de öğrencilerin sınavda boş cevap bırakmamaları kendileri için daha yararlıdır.

BAKMADAN GEÇME!