AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? AÖF'ten geçmek için gerekli şartlar neler?

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır AÖFten geçmek için gerekli şartlar neler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 17:33

AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? Açıköğretim sınavına girecek olan adaylar, final sınavlarının yaklaşmasıyla birlikte bu soruyu sık sık sormaya başladı. AÖF sınav giriş belgeleri sınav anında mutlaka bulundurulması gerekenlerden biri. Peki, AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? AÖF'ten geçmek için gerekli şartlar neler? Açıköğretim öğrencilerinin merak ettiği sorular ve yanıtları detayda!

Haberin Devamı

AÖF sınav yerleri ve yerlerin yanı sıra sınava dair pek çok bilginin de yer aldığı sınav giriş belgeleri, geçtiğimiz hafta öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrenciler, 14 - 15 Ocak tarihlerinde girecekleri final sınavında sorun yaşamamak için AÖF sınav giriş belgelerinin çıktısını günler öncesinden almaya başladı. Sınav yerlerini öğrenmek ve sınav giriş belgelerini edinebilmek için Anadolu Üniversitesi'nin online sistemini kullanmak yeterli. Peki,  AÖF sınav giriş belgesi almak için yapılması gerekenler neler? İşte, AÖF final sınavı öncesi bilinmesi gerekenelr!

SINAVA GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

AÖF final tarihleriyle ilgili bir güncelleme olup olmayacağını merak eden öğrenciler bir yandan da sınavın belirlenen tarihte gerçekleşebileceği düşüncesiyle sınav giriş belgelerine ulaşmaya çalışıyor. Peki, öğrencilerin sınavlarına hangi derslerden, hangi il, ilçe, bina, salon, tarih ve saatte gireceği bilgilerin yer aldığı AÖF sınav giriş belgeleri nasıl alınır? Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir. Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde AÖF Bürolarından veya https://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Girişi bölümünden T.C. Kimlik No ve şifreleri ile giriş yaparak sayfalarından alacaklardır. Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Haberin Devamı

Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar. Sınav Giriş Belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı yapılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir. Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?

AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir.
Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.
AÖF Lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için;
1- FF dersinin olmaması,
2- En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması,
3- Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

AÖF SINAV TAKVİMİ

AÖF Güz Dönemi finalleri ise 14 Ocak cumartesi günü ve 15 Ocak pazar günü iki oturumlu yapılacak.

AÖF Bahar Dönemi vize sınavları 15 Nisan cumartesi ve 16 Nisan pazar günü iki oturumlu yapılacak. Bahar Dönemi finalleri 27 Mayıs cumartesi ve 28 Mayıs pazar günü iki oturumlu yapılacak

2016-2017 Öğretim Yılı AÖF tek ders sınavı ise 15 Temmuz cumartesi günü yapılacak.

GEREKLİ BELGELER

Açıköğretim Fakültesi sınavına girecek her öğrencinin bir takım belgeleri mutlaka yanında bulundurması gerekiyor, belgelerinde eksik tespit edilen öğrenciler sınava giremiyor. İşte, o belgeler:1. Sınava giriş belgesi: İlgili sınava ait http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden veya AÖF bürolarından alınan öğrencinin nerede sınava gireceğini gösteren Sınava Giriş Belgesi.2. Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi: Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi. Öğrenci kimliğinizdeki fotoğrafın çok eski olmaması gerekiyor, kimliği belirlenmekte güçlük çekilen öğrenciler, sınava alınmayabiliyorlar. 3. Açıköğretim Fakültesi Öğrenci Kimlik Kartı veya Belgesi: Anadolu Üniversitesi tarafından verilen bölümünüzün bilgisinin de yer aldığı fotoğraflı ve onaylı “Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi”dir. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!