Antrasit nedir? Nasıl oluşur? Antrasit renk tonları nelerdir ve nasıl oluşur?

Güncelleme Tarihi:

Antrasit nedir Nasıl oluşur Antrasit renk tonları nelerdir ve nasıl oluşur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 02:18

Doğal bir yapı olması ile beraber antrasit birçok farklı alanda kullanılan maddeler içerisinde gelir. Aynı zamanda bu doğal yapının tam olarak ne anlama geldiği merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, Antrasit nedir? Nasıl oluşur? Antrasit renk tonları nelerdir ve nasıl oluşur detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Dünya çapında yüz binlerce yıl içerisinde oluşmuş birçok farklı doğal kaynak bulunur. Bu kaynaklardan biri olarak ise antrasit öne çıkıyor. Kömüre benzer yapısı ve görevi olması ile beraber, farklı alanlarda kullanım özelliği tanımaktadır. Aynı zamanda birçok değişik renk tonu üzerinden öne çıkan bu yapı, kimyasal süreç doğrultusunda çeşitli çalışmalar için önemli bir yer taşır.

 Antrasit Nedir?

 Antrasit yüksek kaloriye sahip doğal yakıt maddeleri içerisinde gelir. Ancak pahalı bir yapı ve doğal kaynak olduğu için kullanımı sınırlıdır. Kömüre benzemesi ile beraber aynı zamanda birçok farklı alanda değerlendirilir. Özellikle ısınma yerine kimyasal reaksiyonlar için indirgeyici görevinde kullanılır. Aynı zamanda doğada sınırlı olduğu için satışı çok kolay değildir. Bununla beraber karbon yüzdesi yüksek olan maddeler içerisinde geldiğini söylemek mümkün. Bir diğer yandan içermiş olduğu safsızlık da çok azdır.

Haberin Devamı

 Antrasit Nasıl Oluşur?

 Yüz binlerce yıl içerisinde doğal kaynaklar yer altında oluşur. Bu durum birçok farklı süreci ele alır ve arklı değişik özellikler üzerinden ortaya çıkar. Bunlar içerisinde merak edilen konulardan biri antrasit olarak öne çıkan yakıt kaynağıdır. Bitkiler öldükten sonra genel olarak bakteri etkisi ile beraber belli bir değişime uğrar. Eğer su altında kalmak suretiyle bitkiler değişime uğrarsa, C (karbon) miktarı artar ve bu bağlamda kömür oluşur. Bu sayede değişik karbon miktarına bağlı olarak farklı yakıt unsurları kaynak şeklinde ortaya çıkar. Bunlar içerisinde karbonu en yüksek şekilde bünyesinde barındıran kaynak antrasit olarak öne çıkıyor. Bitkilerin bu şekilde değişimi ile beraber antrasit yaklaşık olarak %90 4 gibi yüksek bir miktar üzerinden karbon barındırır. Tabii bunun dışında taşkömürü, Linyit ve bu gibi doğal kaynakları da öne çıkıyor.

 Antrasit Renk Tonları Nelerdir ve Nasıl Oluşur?

 Doğada bir yakıt kaynağı olması ile beraber aynı zamanda antrasit değişik renklerde bulunur. Her ne kadar miktar olarak doğada çok az bulunsa bile, bu doğrultuda üç değişik renk üzerinden ön plana çıkar. Bunlar içinde siyah ve gri ile beraber beyaz bulunuyor. Tabii aynı zamanda soğuk gri renk üzerinden ele alındığında detaylı renk seçenekleri de sağladığını ifade etmek gerekir. Bunlar içerisinde mavi ve yeşil ile beraber mor renkleri de ön plana çıkıyor. Tabi bunlar sadece ince bir detay olarak öne çıkar ve görünür. Bunun dışında ana renkler olarak siyah ve gri ile birlikte beyaz renk yer almaktadır. Aynı şekilde bu renklerde yine bitkilerin üzerinden meydana gelen değişim sonucunda, yine bitkilerin değişimine bağlı olarak meydana gelir.

Haberin Devamı

 Antrasit Kullanım Alanları Nelerdir?

 En eski ve aynı zamanda karbon yönünden zengin olan yakıt kaynakları içerisinde antrasit gelir. Bununla beraber bir çeşit kömür olduğunu da ifade etmek gerekir. Yaklaşık olarak 300 ya da 400 milyon yıl kadar öncesinden günümüze kadar ulaşmış bir doğal kaynaktır. Genelde elektrik enerjisi üretimi ile beraber endüstriyel alanda yaygın olarak kullanılır. Fakat kükürt oranı yüksek olduğu için ısınma konusunda kullanılmadığını söylemek gerekir. Aynı zamanda dünya çapında çok az bir miktara sahiptir ve maliyeti de oldukça yüksektir. Bu sebepten dolayı ısınma yerine enerji üretimi için değerlendirilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!