Antalyalı Hawking’e öğretmen desteği

Güncelleme Tarihi:

Antalyalı Hawking’e öğretmen desteği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 16:57

Antalya’da kas hastası olan ve 6 yıldır yatağa bağımlı yaşayan ALS hastası 23 yaşındaki Muammer Ersin Çelik’e İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden eğitim desteği geldi.

Haberin Devamı

Çelik’i evinde ziyaret eden İl Milli Eğitim şube müdürleri Ramazan Sarıgöl ve Yakup Hoplar, aileyle de bir süre sohbet etti. Muammer Ersin Çelik’in artık öğrencileri olduğunu belirten Sarıgöl, "İki öğretmenimiz, öğrencimize evinde eğitim verecek. Muammer Ersin Çelik’in hayalini kurduğu bilgisayar işletmeciliği ve yazılımı sertifikasını almasına imkan sağlayacağız. Bizim eğitimde kaybedilecek bir ferdimiz bile yok. Bakanlığımızın da hassasiyetle üzerinde durduğu böylesi konularda Milli Eğitim Müdürlüğü adına öğrencimizi bu günlere kadar büyük fedakarlıklarla, en iyi şekilde yetiştiren velilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Muammer Ersin Çelik’in babası Muharrem Çelik ile annesi Emine Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Oğlumuzun hastalıkla mücadelesi başka kişilere de örnek olacaktır. Oğlumuza eğitim desteği veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz" dediler.

Haberin Devamı

Antalyalı Hawking’e öğretmen desteği

Çelik’in hastalık süreci

Muratpaşa ilçesinde oturan Çelik ailesi, oğulları Muammer Ersin’e 3 yaşında bisiklet aldı. Oğullarının bisikleti sürmekte güçlük çektiğini gören aile, hastaneye götürdükleri Muammer Ersin’in kas hastası olduğunu öğrendi. Doktorlardan oğullarının birkaç yıl sonra yürüyemeyeceğini ve yatağa bağlı kalacağını öğrenen aile, yıkıldı. 6 yaşına kadar yürüyebilen Muammer Ersin Çelik, ilkokul birinci sınıfta arkadaşlarının yazı yazma hızına yetişemeyince öğretmeninin, ‘Hep geç kalıyorsun’ cümlesinden sonra okula gitmekten vazgeçti.

Babasının zaman geçirmesi için aldığı bilgisayarla hayata tutunan Çelik, 17 yaşına geldiğinde ise tamamen yatağa bağlı hale geldi. Nefes almakta da zorluk çeken Çelik’in nefes borusundan delik açıldı. Son dönemde sadece parmak uçlarını kımıldatabilen Çelik, yaptığı çalışmalarla ailesinin gururu oldu. Ailesiyle gecekonduda oturan Çelik, uyumadığı zamanlarda günün geri kalanını bilgisayarda geçiriyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!