Antalya'da yarın okullar tatil mi? Meteoroloji'den 'kırmızı kod' alarmı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada yarın okullar tatil mi Meteorolojiden kırmızı kod alarmı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2019 21:45

Meteoroloji'den Antalya için yapılan ‘kırmızı kodlu’ sağanak yağış uyarısının ardından, bölgede yaşayanlar Antalya'da yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. 10 Aralık Salı günü başlayan ve 12 Aralık Perşembe gününe kadar devam etmesi beklenen yağışlarla ilgili gözler Antalya Valiliği'ne çevrildi. Peki, Antalya Valiliği yarın okulları tatil edecek mi? İşte, o konu hakkında merak edilenler.

Haberin Devamı

Antalya'da yarın okullar tatil mi sorusu, bölgede yaşayan pek çok kişinin gündeminde yer almaya başladı. Antalya'da meteorolojik anlamda kırmızı uyarı verilmesi dolayısıyla yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, konuyla ilgili internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Peki, Antalya Valiliği yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt verdi mi? İşte, o konu hakkında merakla araştırılan bazı bilgiler

Antalya'da yarın okullar tatil olacak mı sorusu, kırmızı uyarı verilen kentte çarşamba ve perşembe günleri için gündemde yer aldı. Bölgede yaşayan binlerce kişi internet üzerinden yarın Antalya'da okullar tatil olacak mı sorusuna yanıt bekliyor. Peki, Antalya Valiliği yarın okullar tatil olacak mı? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

ANTALYA'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ OLACAK?

10 Aralık Salı günü başlayan ve 12 Aralık Perşembe gününe kadar devam etmesi beklenen sağanak yağış dolayısıyla Antalya'da kırmızı alarm oluşturuldu. Kırmızı alarm dolayısıyla pek çok öğrenci ve veli, Antalya'da yarın okullar tatil olacak mı sorusuna yanıt aradı. 

Antalya Valiliği, an itibariyle konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Antalya için yapılan ‘kırmızı kodlu’ sağanak yağış uyarısının ardından il merkezi ve 6 ilçede en üst düzeyde tedbirler alınırken, vatandaşların da olası su baskınlarına karşı tencere ve tepsilerle aldığı önlemler dikkat çekti.

Vatandaşları meteorolojik hadiselerle ilgili uyarmak amacıyla "renkli kod sistemi" başlatıldı. Bu kapsamda Türkiye'de ilk kez Antalya için kırmızı kodlu uyarı yapıldı. Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, vatandaşların meteorolojik uyarıları daha kolay anlaması amacıyla yerli ve milli olarak tasarlanan Renk Kodlu Meteorolojik Uyarı Sistemine geçildiğini aktardı.

Yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı olmak üzere 4 adet renk olduğunu aktaran Öztürk, "Bu renkler etki kuvvetine göre sıralanıyor. En hafifi yeşil, en kuvvetlisi de kırmızıdır" dedi.

ANTALYA İÇİN "KIRMIZI KOD" ALARMI

Antalya için kırmızı kod verilmesine ilişkin önemli meteorolojik uyarılarda bulunan Öztürk, Antalya'da bugün başlayan sağanak yağışların Çarşamba sabah saatlerinden itibaren Antalya merkez, Serik, Kemer, Kumluca ve Finike çevrelerinde şiddetleneceği ve perşembe günü öğle saatlerine kadar metrekareye 100-250 kilo civarında yağış beklendiğini belirtti.

Haberin Devamı

Öztürk, "Antalya için verilen kırmızı kodlu uyarı ile çok kuvvetli bir meteorolojik hadisenin beklenildiğini, büyük çapta hasar olabileceğini ve geniş alanların meteorolojik hadiseden etkilenebileceğini söylüyoruz. Vatandaşlarımızın sıklıkla meteorolojik uyarıları takip etmelerinde oldukça fayda var" şeklinde konuştu.

Tedbir ve önlem alınması gerektiğinin altını çizen Öztürk, "Kırmızı kod çok tehlikeli bir meteorolojik hadiseyi gösteriyor. Bu vesileyle vatandaşların, ilgililerin, kaymakamlıkların başta olmak üzere herkesin, sel, su baskınları, trafikte aksamalar, yağış anında oluşabilecek kuvvetli rüzgara karşı çatı uçması, ağaç devrilmesi ve dere yataklarının taşması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasında fayda var" uyarısında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!