Antalya kart bakiye sorgulama nasıl yapılır? 2022 Antalya kart ulaşım ücretleri ne kadar? Öğrenci kartı nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

Antalya kart bakiye sorgulama nasıl yapılır 2022 Antalya kart ulaşım ücretleri ne kadar Öğrenci kartı nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 17:53

Antalya kart bakiye sorgulama, kolaylıkla yapılabilen bir işlemdir. Bunu kart dolum cihazlarından, mobil uygulama üzerinden yapabilirsiniz. Antalya kart da bütün büyük şehirlerde olduğu gibi kent sakinlerine sunulan bir hizmettir. 2010 yılında Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kurulmuştur. Özel hukuka tabi olarak çalışmaktadır. İşte Antalya kart bakiye sorgulama nasıl yapılır? 2022 Antalya kart ulaşım ücretleri ne kadar? Öğrenci kartı nasıl alınır ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Antalya kart bakiye sorgulama, mobil uygulama üzerinden, dolum cihazlarından ve www.antalyakart.com.tr adresinden yapılabilmektedir. Antalya Büyükşehir Belediyesine Bağlı otobüslerle taşıma yapılmakta ve Antalya kart kullanılmaktadır.

Antalya Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Antalya kart bakiye sorgulama birden fazla şekilde yapılabilmektedir. Kart kullanıcılar mobil cihazlarına uygulama indirerek sorgulama yapabilmektedir. Antalya Büyükşehir Belediyesi www.antalyakart.com.tr adresine giriş yaparak ya da belirli merkezlerde bulunan dolum cihazlarından da sorgulama yapılabilmektedir.

Antalya kart da diğer büyük şehirlerde olduğu gibi önemli bir kamu hizmetidir. Öğrenci olsun kamu görevlisi olsun ya da sivil vatandaşlar güvenle Antalya kart kullanabilmektedir.

Haberin Devamı

2022 Antalya Kart Ulaşım Ücretleri Ne Kadar?

Antalya’da 2022 yılı ulaşım kart ücretleri 6 TL 20 Kuruş olarak belirlenmiştir. Öğretmen ile emekli taşıma ücretleri 5 Türk lirası 70 kuruş, öğrenci kart ücreti ise 3Türk lirası 40 kuruş olarak ödenmektedir. Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası tarafından uygulanan fiyatlar, önceki fiyatlar üzerinden %28 zam şeklinde belirlenmiştir.

 Öğretmen-Emekli; 5,70 TL,

 Sivil Kart ücreti; 6,20 TL,

 Öğrenci kart ücreti; 3,40 TL’dir.

 Öğrenci Kartı Nasıl Alınır?

Antalya öğrenci kartı, www.antalyakart.com.tr adresine giriş yaparak başvuru formu doldurulur ve ilgili birimlerden bizzat alınmaktadır. Ayrıca Antalya kart sosyal medya hatlarından da başvuru yapılarak öğrenci kartı alınabilmektedir. Antalya kartınızı bizzat alamayacağınız durumlarda kanuni temsilcileriniz gereken bilgiler doğrultusunda teslim alabilmektedir. Ulaşım kartları öğrenciler için büyük kolaylıktır.

Aile bütçesine de olumlu katkı sunmaktadır. Vatandaşlık bilgi sistemleri üzerinden takip edilen kişisel kartların sorumluluğu kart sahibine aittir. Kullanım kurallarına uymayanlar ilgili yasa gereği ceza almakta ve kartları iptal edilmektedir. Tüm merak edilenler için www.antalyakart.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!