Anorak nedir ve ne işe yarar? Anorak mont, ayakkabı ve ceket nasıl olur

Güncelleme Tarihi:

Anorak nedir ve ne işe yarar Anorak mont, ayakkabı ve ceket nasıl olur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2021 02:48

Anorak kelimesi eski Mo dilinden gelmektedir. Anorak aynı zamanda parka demektir. Parka yani anorak bir kumaştan yapılan ceket tarzı bir giysidir. Daha çok bu ceketin yapıldığı kumaşı ifade etmektedir. Genellikle erkeklerin kullandığı kumaş tarzını günümüzde kadınların üzerinde de görmekteyiz. Anorak nedir, ne işe yaramaktadır, anorak mont, ayakkabı ve ceket nasıl olmaktadır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Anorak kelimesini sıklıkla alışveriş yaparken bazı ürünlerin açıklamasında duymuşuzdur. Kelime ayakkabı, mont ve ceket gibi kıyafet ürünlerinin nasıl bir kumaştan yapıldığını ifade etmektedir.

 Anorak Nedir Ve Ne İşe Yarar?

 Su geçirmez kumaştan yapılmış, yağışa karşı dayanıklılığı ifade etmek için başlıklı üretilen, spor tarzdaki ceketlere anorak denmektedir. Anorak olan bu kıyafet ürününe parka da denmektedir.

 Parka kalın yapılı ve kaba olan bir üründür. Daha çok bir cekete benzetilmektedir. Dizlerin biraz üzerine kadar uzanmakta olan bu ceket boynu ve başı kapatmaktadır. Buradan da anlayacağımız gibi bu ürün bel altına kadar uzamaktadır.

 Özellikle kış mevsiminde kullanılması uygun görülmektedir. Çünkü kar, yağmur ve dondurucu rüzgara karşı sıcak tutmaktadır.

Haberin Devamı

 Anorak kelimesinin eski Mo dilinden gelmesinin bir nedeni bulunmaktadır. Kuzey Kutup bölgesinde yaşayan eski Mo halkı ren geyiği ve fok kürkünden anorak ürününü yapmaktadır. Buradan anorak kelimesi ve kullanımı günümüze kadar gelmiştir. Anorak ile aynı ürünü ifade eden parka sözcüğü de Aleutça kökenli bir kelimedir.

 Anorak Mont, Ayakkabı ve Ceket Nasıl Olur?

 Anorak bir kıyafetin özelliğini temsil etmek için kullanılan sözcüktür. Mont, ayakkabı ve ceket çeşitlerinde yer almaktadır.

 Anorak mont tıpkı ceket çeşidi gibi su geçirmez kumaştan yapılarak kış mevsiminin vazgeçilmezi olan montlarda tercih edilmektedir.

 Yağışa karşı dayanıklı olarak satılan bu ürünler anorak ürün demektir. Anorak ürün dendiğinde suç geçirmez kumaştan bu ürünlerin yapıldığı ifade edilmektedir.

 Dolayısıyla su geçirmez bir kış mevsimi ürünü arıyorsanız anorak mont ve anorak ceket ürünlerini tercih etmelisiniz.

 Anorak ayakkabı denilen kıyafet ürünü ise ayağın hava almasını sağlayan, hafif olan ve rahat gezinmeyi sağlayarak kişiyi yormayan bir ayakkabıdır.

 İnsanlar rahat yürümek ve hafif bir ayakkabı kullanmak istedikleri için anorak ayakkabıları tercih etmektedir.

 Anorak ayakkabılar kendi içerisinde de kategorilere ayrılmaktadır. Yaz mevsimi için anorak spor ayakkabılar ya da kış mevsimi için anorak botlar bu kategorilere birer örnektir.

Haberin Devamı

 Anorak ayakkabılar, anorak ceketler ve anorak montlar çeşitli renklerde üretilebilmektedir. Bu ürünlerin renk çeşitlerinde kısıtlamaya gidilmemiş ve geniş tutulmuştur.

 Anorak ürünlerin genel avantajları arasında su geçirmemesi, mevsimine göre üretilebilmesi, fazla çeşitliliğinin bulunması, rahat ve konforlu ürünler olması, kaliteli kumaşlardan üretilmesi sayılabilmektedir.

 Anorak olan bu ürünlerin fiyatları ise belirli kriterlere göre değişkenlik göstermektedir. Anorak kumaşa katılan diğer kumaşlar, renkler, anorak ürünün türü yani ayakkabı, mont ve ceket oluşu fiyatları etkileyen özellikler arasında görülmektedir. Elbette ki anorak olan bu ürünleri hangi markadan satın aldığınızda fiyatları etkileyen önemli bir marka faktörüdür.

Haberin Devamı

 Anorak olan ceket ve montlar daha çok rüzgarlık ve yağmurluklarla karıştırılmaktadır. Oysaki anorak ceket ve montlar tamamen yağmurluk üstlerden farklı yapıda üretilmektedir.

 Anorak ürünleri daha çok dağcılar, açık hava meraklıları, gençler kullanmaktadır. Balıkçılık ve avcılık mesleğiyle ilgili olan kişiler arasında da anorak ürün kullanımı popülerliğini korumaktadır.

 Anorak evrensel bir giysi olarak bilinmektedir. Çeşitleri ise aksesuar, mevsim, yansıtıcı ve karakter yapılarına göre belirlenmektedir. Hem yolculukta hem bazı hobileri gerçekleştirmede hem de günlük yaşamda kullanılmaktadır. Çünkü bu ürünler rüzgara ve neme karşı korumaktadır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!