Andorra Resmi Dili Nedir? Andorra'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Andorra Resmi Dili Nedir Andorrada Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 13:27

Andorra'da resmi olarak Katalanca konuşulur. Katalanca dışında yaygın olarak İngilizce, Fransızca, Portekizce ve İspanyolca da konuşulur. Andorra İspanya le Fransa arasında kalan küçük bir ülkedir. Andorra resmi dili ile beraber konuşulan diğer tüm dilleri derledik.

Haberin Devamı

 Andorra resmi olarak Katalanca dilini konuşan bir ülkedir. Katalanca konuşanların geneli İspanya'da yaşar. Fransa ile İspanya arasında yer alan Andorra'da Fransızca, Portekizce, İspanyolca ve İngilizce de konuşulur. 

 Andorra Resmi Dili Nedir? 

 Andorra'da resmi dil olarak Katalanca konuşulmaktadır. Avrupa'nın en yüksek rakımlı başkenti olan Andorra'da genel olarak Katalanca konuşulur. Yazı olarak Latin alfabesinin kullanıldığı Andorra Latin dilleri, Hint-Avrupa dil ailesi, Batı Romen dilleri ve İtalik diller grubuna da dahildir. Genel olarak Katalanca konuşanlar İspanya'da yaşarlar. 

 Andorra'da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Andorra'da resmi olarak Katalanca dili konuşulur. Katalancanın yanı sıra Fransızca, İngilizce, Portekizce ve İspanyolca da ülkede konuşulan dillerdir. Fransa ve İspanya arasında kalan Pirene Dağları'nın eteklerinde yer alan bağımsız bir ülkedir. Avrupa birliğine üye olmayan devletlerden biri olan Andorra'da para birimi olarak avro kullanılır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!