Anaokulundan üniversiteye 'Kültür, Sanat, Teknoloji Günleri'

Güncelleme Tarihi:

Anaokulundan üniversiteye Kültür, Sanat, Teknoloji Günleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 13:39

Eğitim her kademesinden öğrencilerin eserlerini sergileyeceği “Kültür, Sanat, Teknoloji günleri 28-29-30 Mayıs’ta Fişekhane’de kapılarını açıyor. Fevziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Okulları ve FMV Işık Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte sergiler, söyleşiler, atölyeler, teknolojik sunumlar ve konserler düzenlenecek.

Haberin Devamı

1845’lerde inşa edilen yapılara; tarihi kimlikleri ve mimari estetikleri korunarak modern işlevler kazandırılması ile İstanbul’un göz alıcı kültür merkezlerinden biri hâline gelen Fişekhane’de anaokulundan üniversiteye kadar öğrencilerin çalışmaları sergilenecek.

Sanat, kültür ve teknoloji ile dolu üç gün boyunca sergi ve etkinliklere katılım ücretsiz olacak. interaktif drama ve illüzyon gösterileri için 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü 14.00’ten başlayarak Fişekhane Ana Bina Fuaye’de rezervasyon yaptırmak yeterli olacak.

TEKNOLOJİK KEŞİFLER YAPILACAK
Konuklar, ilk gün İpek Çalışlar’ın kitapları üzerine yapacağı söyleşiye katılıp ve yazara kitaplarını imzalatabilecek. Sergilerin, dijital sanat odasında dijital sanat çalışmalarının, interaktif drama ve illüzyon gösterilerinin yer aldığı etkinlikte ayrıca yetişkinler çocukları ile bir sahne kurgusu içinde yer alıp sanat sokağı atölyelerinde yeteneklerini keşfedebilecek. Etkinlik boyunca konuklar, Teknoloji Bahçesi’nde robotik ve maker kulübü öğrencileri ile teknolojik keşifler yapacak ve ardından saat 20.30’da başlayacak konser ile Türk Pop müziğinin en bilinen şarkılarını dinleyerek, lise öğrencilerinin yanı sıra Ali Pınar ve Murat Mermer’in canlı müzik performanslarını izleyebilecekler.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER ESERLERİNİ SERGİLEYECEK
Etkinlikte, anaokullarından toplam 700 öğrencinin dokunuşları ile cm dev küp çalışmaları ve 180 bireysel çalışma yer alacak. Ayrıca okul öğrencileri arasından ulusal resim yarışmalarında ilk 3 sıralamaya giren 13 eser, 117 sınıf-düzey-grup çalışması, 311 obje, 41 adet IB / AP Diploma Programı ve Bienal çalışması, Işık Spor Sanat Tasarım Akademisi kapsamında 137 çalışma da konuklarla buluşacak.

Etkinlikte; “Space in Pandemic” projesi kapsamında 16 proje çalışması, Gömeç Belediyesi / Aşevi Mimari Fikir Projesi kapsamında 5 çalışma, “Yeşil Kampüs 2022” kapsamında 8 proje, Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerinden 25 fotoğraf, ilköğretim okulu müzik öğretmeninden 1 video enstalasyondan oluşan sergiler üç gün boyunca gezilebilecek.

Haberin Devamı

TÜM ZİYARETÇİLERE METAVERSE DENEYİMİ
Etkinlikte konuklar, Artırılmış Gerçeklik Bulutu (AR Cloud) teknolojisi ile çalışan Real World Metaverse girişi yaparak öğrencilerin ürettikleri 3 boyutlu dijital içerikleri görebilecek. Bunun için Fişekhane'de belirlenen 4 noktada görevli öğrenciler konukları bekleyecek. Konuklar, Metaverse deneyimi için etkinliğin Metaverse çözüm ortağı XR Masters uygulamasını telefonlarına indirdikten sonra telefon kamerasını aktive edip görevli öğrencilerin yönlendirdiği noktaya tuttuklarında, 3 boyutlu dijital içerikleri gerçek dünyaya yerleştirilmiş şekilde görüntüleyebilecek.

BAKMADAN GEÇME!