Anadolu Üniversitesi’nin yeni rektörü için başvurular başladı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Üniversitesi’nin yeni rektörü için başvurular başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2020 11:42

YÖK, Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın istifasıyla boşalan Anadolu Üniversitesi rektörlüğüne adaylık için başvuruların başladığını duyurdu. Adaylar 22 Mayıs’a kadar başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) internet sitesinde, Anadolu Üniversitesi için rektör adaylığı başvuru ilanı yayımlandı. İlana göre, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddesi ve ‘Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ hükümleri ve ‘Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esasları’ uyarınca Anadolu Üniversitesi’ne rektör ataması yapılacak. Söz konusu Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş şartları taşıyanlar, 22 Mayıs 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar YÖK Başkanlığı’na başvuru yapabilecek. Başvurular bizzat veya postayla yapılabileceği gibi ‘rektoraday@yok.gov.tr’ adresine elektronik posta yoluyla da gerçekleştirilebilecek.

Haberin Devamı

Adaylar başvuru için başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, istenen formatta Rektör Adayı Bilgi Formu, profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduklarına dair belge ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde bulunan, ‘Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak’ şartını sağladığını gösterir belge gibi dokümanları hazırlayacak. Ayrıca adaylar, bulundukları veya son görev yaptıkları üniversite/kurumdan alınan disiplin kaydını gösteren hizmet döküm belgesini de iletecek.

Anadolu Üniversitesi rektörlüğü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın 8 Mayıs Cuma günü sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmesi üzerine boşalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!