Ameliyat Nasıl Yazılır? Ameliyat Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Ameliyat Nasıl Yazılır Ameliyat Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:36

Tıp alanında sık sık kullanılan bir kelime olan ameliyat kelimesi en çok yazım yanlışı yapılan kelimeler arasında yer alıyor. Bu kelime mecaz anlam olarak hemen hemen her alanda kullanılabiliyor. Tıp alanında ise gerçek anlamı ile yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Ameliyat kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre doğru yazılışının nasıl olduğunu sizin için ayrıntılı olarak derledik.

Haberin Devamı

 Ameliyat kelimesi sıkça kullanılan bir kelimedir. Bu yüzden nasıl yazıldığı da oldukça önemlidir. Ayrıca bu kelime en çok hatalı yazım yapılan kelimeler arasında ilk sıralardadır. Ameliyat kelimesi ameliyat olarak yazılmaktadır. Amaliyat olarak yazılması yanlış yazımdır. 

 Ameliyat Nasıl Yazılır? 

 Ameliyat bir hasta üzerinde uygulanan kesme ve dikme işlemidir. Hastanın hasarlı bölgesinde gerekli düzeltmeler yapılarak açılan yaranın kapatılma işlemine ameliyat denir. Ameliyat kelimesinin doğru yazılışı ise ameliyat şeklindedir. Amaliyat olarak yanlış yazılmaktadır. Doğru şekli ameliyat olmalıdır. 

 Ameliyat Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 Ameliyat tıp alanında bir hastanın hasarlı bölgesine yapılan cerrahi operasyon demektir. Bir diğer anlamı ile kesme ve dikme işlemidir. Hastanın hasarlı bölgesi düzeltilerek açılan yaranın kapatılması anlamına gelir. Ameliyat TDK'ye göre ameliyat olarak yazılmaktadır. Sıkça kullanılan amaliyat şeklindeki yazımı ise yanlış kullanımdır. Türk Dil Kurumu verilerine göre doğru yazım şekli ameliyat olarak belirtilmektedir. Ameliyat kelimesi tıp alanında gerçek anlamının yanı sıra diğer alanlarda mecaz anlam olarak yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!