Ambar Nasıl Yazılır? Ambar Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Ambar Nasıl Yazılır Ambar Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:34

Ambar kelimesi en çok hatalı yazılan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Bu kelimenin kullanım alanı da oldukça geniştir. Bu yüzden doğru yazım şeklinin ne olduğunu net bir şekilde bilmek gerekiyor. Kelimelerin doğru bir şekilde yazılması anma bütünlüğünü korumak için de gereklidir. Ambar kelimesinin nasıl yazıldığını ve bu kelimenin TDK'ye göre doğru yazılışını sizin için derledik.

Haberin Devamı

  Ambar kelimesi yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Bu da kelimenin yanlış yazılma ihtimalini yükseltiyor. Bu yüzden ambar kelimesinin nasıl yazıldığı konusu da oldukça önemlidir. Ambar kelimesinin doğru yazılışı ambar şeklindekidir. Kimi bölgeler anbar olarak yazılmaktadır. Bu yanlış yazımdır. Ambar olarak yazılmalıdır. 

 Ambar Nasıl Yazılır? 

 Ambar bazı bölgelerde hatalı yazım yapılan bir kelime türüdür. Genellikle anbar olarak yanlış yazılmaktadır. Doğru yazım şekli ise ambar olarak bilinmektedir. Kısacası anbar değil ambar olarak kullanılmalıdır. 

 Ambar Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 Sıkça karşılaşılan kelimelerin nasıl yazıldığını bilmek daha etkin cümleler kurmak için önemlidir. Bu yüzden yoğun bir şekilde kullanılan ambar kelimesinin nasıl yazıldığı da son derece önemlidir. Ambar kelimesinin TDK'ye göre doğru yazılışı ambar olarak belirtiliyor. Kimi bölgelerde kullanılan anbar ifadesi yanlış kullanım olarak değerlendiriliyor. Doğrusu ambar olmalıdır. TDK verilerine göre ambar kelimesi ambar olarak yazılmaktadır. Kesinlikle anbar olarak yazılmamaktadır. Bu kelime özellikle bulmacalarda sıkça karşımıza çıkmaktadır. anlamı ise tahıl aklanan alan demektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!