Altyazı Nasıl Yazılır? Altyazı Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Altyazı Nasıl Yazılır Altyazı Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:33

Kaliteli cümleler kurmak ve etkin metin belgeleri hazırlamak isteyen herkes kelimelerin doğru yazım şekilleri hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Bunun yanı sıra kelimelerin doğru yazılışları bazı durumlarda anlam bozulmalarına da sebep olabiliyor. Sıkça yazım hatası yapılan altyazı kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre nasıl yazılması gerektiğini sizin için derledik.

Haberin Devamı

  Alt yazı kelimesi en çok yanlış yazılan kelimelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu kelimenin doğru yazım şekli alt yazı şeklinde ayrı yazılan şeklidir. Bitişik olarak yazılması yanlış yazım olarak belirtilmektedir. Altyazı şeklindeki yazılışları kelimenin yanlış kullanım şeklidir. 

 Altyazı Nasıl Yazılır? 

 Alt yazı kelimesi alt yazı şeklinde ayrı yazılmaktadır. Altyazı şeklinde bitişik yazılması kesinlikle yanlış yazım olarak kabul edilmektedir. Bu kelime her alanda kullanılabilen bir kelime türüdür. Bu yüzden nasıl yazıldığı da oldukça önemlidir. Kelimenin doğru yazılışı alt yazı şeklindedir. 

 Alt Yazı Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 Alt yazı yazımında hata payı en yüksek olan kelimelerden biridir. Bu kelime TDK verilerine göre alt yazı şeklinde yazılmaktadır. Ayrı olarak yazılır. Bitişik olarak yazıldığında yanlış kullanım olmaktadır. Alt yazı kelimesi her alanda sıkça kullanıldığı için yazılışında hata yapılması yüksek bir olasılıktır. Bu yüzden etkin cümleler kurabilmek için bu kelimenin doğru yazım şeklini kullanmak gerekmektedir. Alt yazı kelimesinin TDK'ye göre doğru yazılışı alt yazı olarak belirtilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!