Altüst Nasıl Yazılır? Altüst Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Altüst Nasıl Yazılır Altüst Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:32

Kelimelerin nasıl yazıldığını bilmek o kelimenin nasıl etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini bilmek demektir. Kelimelerin yazılışları bazı durumlarda anlamın değişmesine sebep olabilir. Bu yüzden doğru yazım şekilleri iyi bilmek gerekir. Altüst kelimesi en çok hatalı yazılan kelime olarak öne çıkıyor. Altüst kelimesinin nasıl yazılması gerektiğini ve TDK'ye göre doğru yazılışının ne olduğunu sizin için detayları ile derledik.

Haberin Devamı

  Altüst kelimesi hem yaygın bir kullanım alanına sahip hem de en çok yazım hatası yapılan kelimelerden biridir. Altüst kelimesin doğru yazılışı altüst şeklindedir. Alt üst şeklindeki yazılışı yanlış olarak kabul edilmektedir. 

 Altüst Nasıl Yazılır? 

 Altüst kelimesi altüst şeklinde bitişik olarak yazılmaktadır. Ayrı olarak yazılması yanlış yazım olarak değerlendiriliyor. Doğru yazılışı altüst olarak vurgulanıyor. Yaygın olarak kullanılan bu kelime genel olarak hatalı yazılmaktadır. Fakat doğru yazılması zengin içerikler üretmek için son derece önemlidir. 

 Altüst Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 Altüst kelimesinin TDK'ye göre doğru yazım şekli altüst şeklindedir. Bu kelime bitişik yazılan kelimeler arasında yer alır. Ayrı olarak yazılması yanlış yazım olarak kabul edilmektedir. Altüst kelimesi iki ayrı kelimeden oluştuğu için en çok yazım hatası yapılan kelime olarak biliniyor. Doğru yazımı bu yüzden çok önemlidir ve TDK verilerine göre altüst kelimesi altüst şeklinde yazılmalıdır. Bunun dışında kullanılan alt üst şeklindeki yazımı yanlış yazım olarak bildirilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!