Almanca Sıklık Zarfları Örnek Cümleler İle Konu Anlatımı

Güncelleme Tarihi:

Almanca Sıklık Zarfları Örnek Cümleler İle Konu Anlatımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2021 20:52

Yabancı dil öğrenirken bazı dil bilgisi kurallarını bolca cümle içinde kullanmak gerekmektedir. Böylece hem öğrenilen konu pekişmekte hem de pratik kazanılabilmektedir. İşte Almanca dil bilgisinin önemli konusu olan sıklık zarfları nedir, nasıl kullanılır ve örnek cümleler ile konuyu geniş ve anlaşılır biçimde sizin için derledik.

Haberin Devamı

 Almanca sıklık zarfları pratik yapılarak, cümle içerisinde kullanılmak suretiyle öğrenilebilecek bir konu başlığıdır. 

 Almanca Sıklık Zarfları 

 "Die Haeufigkeitsadverbien" yani sıklık zarfları konusu ele alınırken önce konuyu açıklamak gerekmektedir. Bilhassa günlük yaşam akışı içerisinde çok kullanılan Haeufigkeitsadverbien, iyi bilindiği ve pratik yapılarak pekiştirildiğinde son derece faydalı olacaktır.

 Almana konuşurken sıklık zarfları yaygın biçimde kullanılmaktadır. Dolayısıyla bunları bilmek ve doğru kullanmak oldukça faydalı olacaktır. Bir iş, eylem veya olayın ne kadar sıklıkla yapıldığını anlatan bu zarflar: 

İmmer Her zaman 

Manchmal Bazen 

Jeden Tag Her gün 

Jede Woche Her hafta 

Jeden Monat Her ay 

Jedes Jahr Her yıl 

Oft Sıkça 

Selten Nadiren 

Nie Hiç 

Haberin Devamı

Meistens Çoğunlukla, genellikle, genelde 

Almanca Sıklık Zarfları Örnek Cümleler İle Konu Anlatımı 

 Almanca pratik konuşma dilinde kendinizi daha iyi ifade etmenizi sağlayacak olan sıklık zarflarını örnek cümleler ile izah etmek yararlı olacaktır. 

Bir işin, eylemin sürekli, her zaman yapıldığı anlatılırken kullanılabilecek sıklık zarfı "immer"dir. Ich gehe immer gern zur Arbeit. (Ben işime her zaman severek giderim.) 

 Mein Vater kauft immer im Kıosk ein. ( Babam her zaman Büfeden alışveriş yapar.)

 Meine Mutter geht immer in die Baeckerei. ( Annem her zaman pastaneye gider.) 

Bir işlem, eylem veya durumun bazen gerçekleştiğini anlatırken kullanılan sıklık zarfı "manchmal"dır. Manchmal gehe ich zur Oper. ( Bazen operaya giderim.) 

 Die Nacbarn kommen manchmal zu uns. ( Komşular bazen bize gelirler.)

 Manchmal regnet es hier sehr viel. ( Bazen buraya çok fazla yağmur yağmaktadır.) 

.Bir iş, eylem veya durumun her gün gerçekleştiğini anlatmak isterken de sıklık zarfı olan "jeden Tag" kullanılır. Mein Bruder geht jeden Tag in die Schule. ( Erkek kardeşim her gün okula gitmektedir.) 

 Mein Onkel macht jeden Tag Sport. (Amcam her gün spor yapmaktadır.)

 İm Winter regnet es hier jeden Tag. ( Kışın burada her gün yağmur yağmaktadır.) 

Haberin Devamı

Bir iş, eylem veya durumun her hafta gerçekleştiği ise "jede Woche" sıklık zarfı ile anlatılır. Jede Woche kommt die Oma zu uns. ( Her hafta nine bize geliyor.) 

 Jede Woche habe ich Tanzstunden. ( Her hafta benim dans dersim var.)

 Jede Woche kaufen wier im Supermarkt ein. (Biz her hafta marketten alışveriş yaparız.) 

Bir eylem, iş ve durumun her ay tekrar ettiğini anlatmak için ise "jeden Monat" sıklık zarfı kullanılır. Wir zahlen jeden Monat die Miete der Wohnung. ( Biz her ay evin kirasını ödüyoruz.) 

 Mein Bruder studiert in Heidelberg und kommt jeden Monat nach Hause. (Erkek kardeşim Heidelber'de okumaktadır ve her ay eve gelmektedir.)

 Meine Freundin Sabine geht jeden Monat zum Friseur. ( Kız arkadaşım Sandra her ay kuaföre gitmektedir.) 

Haberin Devamı

Bir eylem, iş veya durumun her yıl olduğunu anlatmak için "jedes Jahr" sıklık zarfı kullanılır. Wir gehen jedes Jahr in Urlaub. ( Biz her yıl tatile gideriz.) 

Bir eylem, iş veya durumun sıklıkla gerçekleştiğini anlatmak için "oft" sıklık zarfı kullanılır. İch gehe oft ins Kino. ( Ben sıklıkla sinemaya giderim.) 

Bir iş, eylem veya durumun nadiren olduğu ise "selten" sıklık zarfı ile anlatılır. Wir gehen selten ins Museum. (Biz nadiren müzeye gideriz.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!