ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den net tarih

Güncelleme Tarihi:

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYMden net tarih
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 16:32

ALES sonuçları için geri sayım sürüyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES ( Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) bahar dönemi sınavı 7 Mayıs Pazar günü yapıldı. Sınava giren adaylar şimdi büyük bir merakla sonuçları bekliyor. Peki, ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Her yıl güz ve bahar dönemi olarak iki kez yapılan ALES’in ( Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) 2017 bahar dönemi sonuçları belirsizliğini koruyor. Akademik eğitimlerini sürdürmek veya akademik kadrolara başvurmak isteyen vatandaşların girebildiği ALES’in sonuçları günlerdir büyük bir heyecanla bekleniyor. Peki, net bir tarih var mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Sınava giren tüm adayların sorduğu sonuç sorularına yanıt ÖSYM'nin takvimiyle geldi. 2017 sınav takvimine göre ALES sonuçları 8 Haziran Perşembe günü açıklanacak.

ÖSYM ALES sınav sonucu nasıl öğrenilir?

ÖSYM tarafından yapılan diğer sınavlar gibi ALES sonuçları da ‘Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden açıklanacak. Adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

Haberin Devamı

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!