ALES sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? 2020 ALES/1 sınav tarihi

Güncelleme Tarihi:

ALES sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak 2020 ALES/1 sınav tarihi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2020 03:42

ALES ne zaman yapılacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilecek olan 2020 ALES /1 sınavı için geri sayım devam ederken, gözler söz konusu sınavın tarihine çevrildi. Pandemi nedeniyle bu sene ertelenen ALES 1 sınavı ağustos ayında düzenlenecek. ALES 1 sınavı giriş yerleri kurumun internet sitesinden ilan edilecek. İşte, ALES sınav giriş belgesi ve ALES 1 tarihi ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

Haberin Devamı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) mart ayında yapılan başvuru sürecinin ardından, 2-6 Temmuz'da yeniden başvuruya açılmıştı. Söz konusu sınavın başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından ALES 1 için geri sayım başladı. Binlerce adayın katılım sağlayacağı 2020 ALES 16 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleşecek.

ALES 1 NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM'nin güncel sınav takvimine göre, ALES 1 16 Ağustos 2020 tarihinde organize edilecek. Sınavın sonuçları 7 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.

2020-ALES/2 sınavı ise 6 Aralık 2020 tarihinde düzenlenecek. Bu sınavın başvuruları 1-12 Ekim tarihleri arasında olacak.

ALES SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES 2020 sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. ALES sınav giriş belgelerinin sınavdan 10 gün önce açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

ALES'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir.

Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.

BAKMADAN GEÇME!