ALES giriş yerleri ÖSYM’de! İşte, ALES sınav tarihi

Güncelleme Tarihi:

ALES giriş yerleri ÖSYM’de İşte, ALES sınav tarihi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 12:26

ALES, sınav başvuruları için süreç geçtiğimiz günlerde sona ermiş, sınava gireceklerin yeni gündemi giriş yerleri ve sınav giriş belgesi olmuştu. Kısa bir süre sonra gerçekleşecek olan Akademik Personel Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ile ilgili veklenen gelişme geçtiğimiz günlerde yaşandı. ALES giriş yerleri açıklandı. Peki, ALES sınavı ne zaman yapılacak? İşte, sınavın detayları!

Haberin Devamı

ALES’in bu yılki ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Başvurularını sorunsuz gerçekleştiren adaylar, “ALES giriş yerleri belli oldu mu, sınav giriş belgeleri nasıl alınacak?” gibi sorularına yanıt aradı. Kısa bir süre sonra gerçekleşecek olan Akademik Personel Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan beklenen haber geldi. ALES giriş yerlerinin yanı sıra girilecek derler, sınav binası ve sırası gibi pek çok bilgininyer aldığı sınav giriş belgeleri, erişime açıldı. İşte, ALES sınav tarihi ve giriş yerlerini öğrenebileceğiniz ÖSYM ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı!

ALES SINAVI NE ZAMAN?

Lisans eğitimlerini tamamlayan ya da tamamladıktan sonra eğitimlerini sürdürmek isteyen adayların girdiği ALES sonbahar dönemi sınavı 18 Aralık 2016 tarihinde saat 09:30’ta başlıyor. Sınav süresi bu yıl uzatıldı. Geçtiğimiz yıl 120 soru için 150 dakikalık bir süre vermişti. Süre değiştirildi; Sorulacak soru: 120, Sınav süresi: 180 dakika. ALES sınavı 3 yıl geçerli olacak. Bu süre zarfında yeni sınavlara girilebilir, 3 yıl içinde aldığınız en yüksek puanla başvuru yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

YERLER NASIL ÖĞRENİLİYOR?

Sınav yerlerini öğrenebilmek için tek yapılması gereken Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi sitesine girerek, kişilere özel olan T.C. kimlik numarası ve şifreyi yazarak sisteme giriş yapmak. Adaylar sistem üzerinden hem nerede sınava gireceklerini öğrenebiliyor, hem de ALES sınavında yanlarında bulunması gereken sınav giriş belgelerini edinebiliyor.

ALES SINAV YERLERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

SINAVDA GEREKLİ BELGELER

ALES yerlerine erişimi resmi internet sitesi üzerinden sağlayan ÖSYM, sınav öncesinde olduğu gibi sınav anında da dikkat edilmesi gereken noktaların yer aldığı ALES kılavuzunu resmi internet sitesi üzerinden yayımladı. Kılavuzda ALES’te gerekli belgelere dair bilgiler de yer alıyor.


İLGİLİ SINAV DÖNEMİNE AİT 2016 - ALES SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Adayların bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinmeleri gerekmektedir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir salonda sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar İnternet’ten edinebileceklerdir.

Haberin Devamı

ALES KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

NÜFUS CÜZDANI/TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT: Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zorunludur. Nüfus cüzdanı/ Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaport dışında, tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı özel kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!