ALES geç başvuruları ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

ALES geç başvuruları ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 18:21

ALES geç başvurularının ne zaman yapılacağı, yüksek lisans yapmak isteyen yüz binlerce aday tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. 2 Ağustosta tamamlanan ALES başvurularının ardından, başvurularını yetiştiremeyen adaylar geç başvuru tarihini sorguluyor. Peki, ALES geç başvuruları ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 30 Eylül’de düzenlenecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için başvurular 2 Ağustos Perşembe günü saat 23.59’da sona erdi. Sınav ücreti 100 TL olarak belirlendi. Ücret ödemek için son gün ise 3 Ağustos Cuma günüydü. Başvuruları kaçıran adaylar geç başvuru tarihlerini öğrenmek istiyor. Peki, ALES geç başvuru tarihi ne zaman?

ALES, 30 Eylül’de saat 10.15’te başlayacak. 2.5 saat sürecek sınav için adayların saat 10.00’a kadar sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Saat 10.00’dan sonra sınav binalarına giden adaylar ise içeri giremeyecek.

GEÇ BAŞVURULAR 9 AĞUSTOS’TA

ALES için geç başvuru günü ise 9 Ağustos olarak açıklandı. 24 Temmuz-2 Ağustos arasında ALES başvurusunda bulunamayan adaylar, bu tarihte başvuru işlemlerini tamamlayabilecek. Fakat geç başvuru gününde sınav ücreti farklı olacak. 9 Ağustos’ta başvuran adayların ALES’e girebilmek için 150 TL ödemesi gerekecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!