ALES başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

ALES başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 14:15

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi giriş sınavı için başvurular başladı. ALES başvurularında son tarih 30 Mart. Peki ALES 2016 İlkbahar dönemi başvuruları nasıl yapılacak? İşte ALES başvuruları ile ilgili merak edilenler..

Haberin Devamı

Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler. 
Sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan testler uygulanacaktır. Sınav saat 09.30'da başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır.
Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir.

İLKBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ : 8 Mayıs 2016

İLKBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 17 - 30 Mart 2016

SONBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ : 20 Kasım 2016

SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 27 Eylül - 10 Ekim 2016

SAATİ VE SÜRESİ : 09.30, 150 dakika

SINAV ÜCRETİ : 80,00 TL 

ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ALES BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?
Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda maddeler hâlinde açıklanmıştır:a) Kılavuz ile Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, 2016-ALESBaşvuru Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'ninhttp://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuzun dağıtımı ve satışıyapılmayacaktır.

Haberin Devamı

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi

c) Başvuru Yapılacak Merkezler: Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenilebilir. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır.

d) Sınav ücretinin yatırılması: Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

SINAVDA NELER SORULACAK?

Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde 40’ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri); sözel bölümünde ise 40’ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri) yer alacaktır.

Bütün adaylar, dört testten, yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek toplamda en az 120 soru cevaplandırmış olacaklardır. Ağırlıklı puanlara göre testlerin ağırlıkları tabloda yer almaktadır. Adaylar istedikleri takdirde bütün testleri cevaplandırabileceklerdir.

Haberin Devamı

Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. Sayısal-2 Testindeki soruların, Sayısal-1 Testindeki sorulara göre daha ileri düzey sorular olması planlanmaktadır. Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri ise, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır.

Her bir testteki sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!