ALES başvurusunu kaçıranlar için ÖSYM'den son fırsat | ALES ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

ALES başvurusunu kaçıranlar için ÖSYMden son fırsat | ALES ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2017 15:10

ALES başvuru tarihini kaçıranlar için önemli bir açıklamada bulundu. 26 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında yapılan başvurunun ardından yeni bir uygulama başlatarak adaylara bir şans daha verdi. Peki ALES ne zaman gerçekleşecek? Başvuru sürecini kaçıranlar ne yapacak? İşte ALES başvurusunda yeni fırsatın detayları!

Haberin Devamı

ALES başvurusu için son bir fırsat veren ÖSYM, resmi internet sitesi üzerinden açıklamaları paylaştı. ALES başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından kaçıran adaylar için yeni bir süreç başladı. 26 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında yapılan başvurunun ardından yeni bir başvuru süreci açan ÖSYM 135 TL karşılığında başvuruların belirlenen tarihe göre alınacağını belirtti. Peki, ALES başvurusu nasıl yapılacak? Son gün ne zaman?

ALES SON BAŞVURU FIRSATI

ALES başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından kaçıran adaylar için yeni bir süreç başladı. 26 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında yapılan başvurunun ardından yeni bir başvuru süreci açan ÖSYM, 18 Ekim tarihinde 135 TL karşılığında müracaatları alacak. Başvuruda bulunan adaylar yalnızca Ankara'da sınav alınacak. Sınav, 19 Kasım tarihinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

ALES ÜCRETİ NEREDEN YATIRILACAK?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

BEŞ YIL GEÇERLİ OLACAK

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak

Haberin Devamı

SINAVDA KAÇ SORU YER ALACAK?
Yeni yayınlanan yönetmeliğe göre sınavda 100 soru yer alacak.

SINAV SÜRESİ NE KADAR?
150 dakika

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!