ALES başladı

Güncelleme Tarihi:

ALES başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 10:54

ALES ilkbahar dönemi saat 10.00'da başladı. 180 dakika süren sınavda adaylara sayısal ve sözel testlerde toplamda 120 soru yöneltiliyor.

Haberin Devamı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ilkbahar dönemi saat 10.00’da başladı. Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde 40’ar sorudan oluşan iki test; sözel bölümünde ise 40’ar sorudan oluşan iki test yer alıyor. Sınav saat 13.00’da sona erecek.

ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında dikkate alınıyor. Sınavdan elde edilen sonuçlar 3 yıl süreyle geçerli oluyor.

ÖSYM 15 DAKİKA KURALI İÇİN UYARDI

ÖSYM, Twitter üzerinden 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, ALES ilkbahar dönemi sınavının 10.00'da başlayacağı hatırlatarak adayları 15 dakika düzenlemesi için uyardı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlanacak. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!