Akıl Yaşta Değil Baştadır atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Akıl Yaşta Değil Baştadır atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2021 04:16

Akıl yaşta değil baştadır atasözünün oldukça etkileyici bir anlamı vardır. Günlük hayatta da sıklıkla kullanılmaktadır. Bu atasözünün anlamını bilmeyenler ne anlama geldiğini merak etmektedir. Akıl yaşta değil baştadır ne anlama geliyor, cümlede kullanımı nasıldır sorularının cevaplarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Akıl yaşta değil baştadır atasözü genel itibari ile insanların yaşları ne olursa olsun mantıklı hareket edip, konuşabilecekleri anlamına gelmektedir. Bu anlamı ile akıl yaşta değil baştadır atasözü cümle içerisinde sıklıkla kullanılmaktadır.

 Akıl Yaşta Değil Baştadır Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Türk Dil Kurumuna göre akıl yaşta değil baştadır atasözünün anlamı; insanların yaşı ilerledikçe sadece dış görünüşlerinde değişme olur. Yani kimse yaşlandıkça akıllanmaz. İnsanların mantıklı davranmaları ve konuşmalarının yaşlarıyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu durumu anlatabilmek için akıl yaşta değil baştadır atasözü kullanılmaktadır.

 Akıl Yaşta Değil Baştadır Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Çocuğun olgun davranışları akıl yaşta değil baştadır atasözünü kanıtlar nitelikteydi.

Haberin Devamı

 Burada çocuğun yaşından daha olgun davrandığı ve konuştuğu anlatılmaktadır. Ancak kişilerin davranışları ve konuşmalarındaki olgunluklarının yaşıyla bir ilgisi yoktur. Bu durum atasözü ile pekiştirilmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!