Akacak Kan Damarda Durmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Akacak Kan Damarda Durmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2021 03:56

En çok kullanılan atasözleri arasında akacak kan damarda durmaz cümlesi gelir. Pek çok insan bu cümlenin ne anlama geldiğini ve cümle içinde nasıl kullanıldığını öğrenmeye çalışıyor. İşte akacak kan damarda durmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK) hakkında merak edilenler.

Haberin Devamı

Türkçede pek çok özel ve etkili atasözleri bulunur. Bu atasözleri içerisinde akacak kan damarda durmaz en yaygın kullanılan örnekler içerisinde yer almaktadır. Cümle içerisinde ya da tek başına kullanım imkanı sağlayan bu atasözünün, amaca göre etkili bir anlamı bulunmaktadır.

 Akacak Kan Damarda Durmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Akacak kan damarda durmaz atasözünün anlamı; bir musibetle karşılaşmak veya bir zarara uğramak üzerine, ne yapılırsa yapılsın bunun önüne geçilemeyeceği anlamına gelmektedir. Özellikle nasıl bir önlem alınırsa alınsın kaderin önüne geçilemeyecek, bir durum olacak ise onun yaşanacağı üzerine ifade edilmektedir.

 Akacak Kan Damarda Durmaz Atasözünün Kullanımı

 Cümle içerisinde ya da herhangi bir duruma bağlı olarak tek başına akacak kan damarda durmaz atasözünü kullanmak mümkün.

Haberin Devamı

 ‘’Bu konuda ne yaparsak yapalım akacak kan damarda durmaz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!