Affola Nasıl Yazılır? Affola Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Affola Nasıl Yazılır Affola Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:25

Her kelimenin doğru yazılması için doğru bilgilere ulaşmak gerekiyor. Affola kelimesinin doğru yazılması gerekiyor. Bireyler affola sözcüğüyle ilgili yazım yanlışı yapmamak için doğru yazılışını bilmek istiyor. Kolayca araştırma yapanlar affola sözcüğünün yazılış biçimleri hakkında bilgiler edinebiliyor. Affola nasıl yazılır? Affola kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı konusunda sizlere detayları derledik.

Haberin Devamı

Günümüzde en çok yazım hatası yapılan kelime türleri arasında affola sözcüğü de bulunuyor. TDK'ya göre affola sözcüğünün mutlaka doğru şekilde yazılması öneriliyor. TDK'nın belirlediği "affola" şeklinde yazılması doğru kabul ediliyor. 

 Affola Nasıl Yazılır? 

 Kelimelerin doğru yazılması için bazı araştırmaların yapılması gerekiyor. Affola sözcüğü de araştırılarak doğru yazılışı öğrenilmek istenen bir kelimedir. Kelime türleri arasında yer alan affola sözcüğünün ayrı olarak yazılması söz konusu değildir. Mutlaka bitişik olarak yazılması gerekir. Yazım yanlışı yapmamak adına affola sözcüğünün bitişik yazılması gerekiyor. Af ola şeklinde yazılması durumunda, hem anlam kayması hem de büyük yazım hatası ortaya çıkacaktır. Belirlenen şekilde mutlaka bitişik olarak yazılması önemlidir. 

Haberin Devamı

 Affola Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı 

 TDK'ya göre her bir kelime doğru olarak yazılmalıdır. Tüm sözcük türlerinin nasıl yazıldığı TDK tarafından gösteriliyor. Bireyler istedikleri her kelimenin hem anlamına hem de doğru yazılışlarına TDK üzerinden ulaşabiliyor. TDK'da affola sözcüğü bitişik yazılmalıdır. "Afola" şeklinde yazılması da doğru olarak kabul edilmiyor. Doğru yazılış şekli "affola" olarak kabul ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!