Açık lise kayıtları TEOG'un ardından nakille yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Açık lise kayıtları TEOGun ardından nakille yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 11:22

Eğitimlerini açık liselerde sürdürmek isteyen ortaokul mezunu öğrencilerin, bu yıldan itibaren Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı yerleştirme sonuçlarına göre bir liseye kaydolduktan sonra açık liselere nakil yaptırması gerekecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden alınan bilgiye göre, MEB bu yıl ilk kez düzenlediği TEOG sınavı sonuçlarına göre tüm liselere merkezi sınavla öğrenci yerleştirecek. Bu kapsamda bu yıl ilk kez ortaokuldan mezun olarak eğitimini açık liseler ya da mesleki açıköğretim liselerinde devam ettirmek isteyenler için farklı bir uygulama yapılacak.

Ortaokulu bu yıl tamamlayan öğrenciler, TEOG sınavı sonucunda aldıkları puana göre ortaöğretim, mesleki teknik eğitim ve din öğretimi genel müdürlüğüne bağlı ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Zorunlu eğitimlerini örgün eğitim kurumları dışında açıköğretim okullarında sürdürmek isteyen öğrenciler de kendilerine en uygun bir ortaöğretim kurumunu tercih ederek kaydolduktan sonra gerekli belgelerini alarak ülke çapında açıköğretim okullarının irtibat bürosu görevini yürüten halk eğitimi ve mesleki eğitim merkezleri ile meslek liselerine başvurarak açıköğretim okullarına süresi içinde kayıt yaptırıp öğrenimlerini sürdürebilecek.

Haberin Devamı

Açıköğretim liselerine 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci dönem kayıtları, 1-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Sınav merkezi sayısı 710'a çıktı

Öte yandan MEB, açık öğretim liselerinde kayıtlı 1 milyonun üzerindeki öğrenci için 81 il merkezinde yapılan sınavları ilçelere de yayarak 710 merkeze çıkardı.

Açıköğretim Lisesi’nde aktif öğrenci sayısı 901 bin 487, Mesleki Açıköğretim Lisesi’nde ise 301 bin 499. Kuruluşundan bu yana Açıköğretim Lisesi, 650 binden fazla öğrenci mezun etti. Mesleki Açıköğretim Lisesi’nden ise 188 bin 500 öğrenci mezun oldu.

Açıköğretim liselerine ilköğretim mezunu, ortaokul mezunu veya liseyi terk edenlerle, yurtdışında okuyup denklik belgesi alanlar kayıt yaptırabiliyor.

Açıköğretim Lisesi işlemleri halk eğitim merkezleri ve mesleki eğitim merkezlerinde oluşturulan irtibat büroları aracılığıyla yürütülüyor. Açıköğretim lisesi, Avrupa ve Orta Doğu'da eğitim faaliyeti yürütüyor ve 18 merkezde sınavlar yapılıyor. Mesleki AçıkÖğretim Lisesi’nin ise Belçika Brüksel'de imam hatip alanında yurtdışı programı uygulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!