ABD’nin en iyisi Harvard

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin en iyisi Harvard
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2019 08:30

LONDRA merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) ‘ABD’nin En İyi Üniversiteleri 2019’ sıralamasını yayımladı.

Haberin Devamı

İlk sırada Harvard yer alırken, onu MIT ile Yale Üniversitesi takip etti. THE’nın Wall Street Journal işbirliğiyle yaptığı sıralamada, yükseköğretim kurumları araştırma etkisi, uluslararası görünüm, endüstri işbirliği ile öğretim kalitesi gibi kriterlere göre değerlendirildi. Ayrıca kurumların istihdam durumları ve gelecek yıllarda mezun kazançlarına katkısı da 200 bin öğrenciyle yapılan anketlerle analiz edildi.

1Harvard Üniversitesi
2Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)
3Yale Üniversitesi
4Columbia Üniversitesi
5California Teknoloji Enstitüsü
6Stanford Üniversitesi
7Brown Üniversitesi
8Duke Üniversitesi
9Princeton Üniversitesi
10Pennsylvania Üniversitesi

İSKOÇYA'DA AB İLE İŞBİRLİĞİ SÜRECEK
Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma kararının ardından ülkedeki üniversitelerin Kıta Avrupası’ndakilerle kurduğu işbirliğinin zarar görmesinden endişe ediliyor. Birleşik Krallık’ın dört ülkesinden biri olan İskoçya’da, AB’den çıkışın tamamlanmasıyla üniversiteler, Kıta Avrupa’sından gelen öğrencilere açık olacak. Bu konuda açıklamayı İskoçya Eğitim Bakanı Richard Lochhead yaptı. Bakan, İskoç yükseköğretim kurumlarının araştırma ve öğrenci değişimi konusunda AB ile işbirliğinin devam edeceğini belirtti. Ülkede birçok araştırma, proje ve eğitim faaliyeti AB fonlarıyla destekleniyor. İskoçya, dünya sıralamalarında ilk 100’de yer bulan Glasgow ve Edinburgh üniversiteleriyle tanınıyor. İskoçya'da AB ile işbirliği sürecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!