8. Sınıf İngilizce 4. Ünite Friendship (Arkadaşlık) konu anlatımı

Güncelleme Tarihi:

8. Sınıf İngilizce 4. Ünite Friendship (Arkadaşlık) konu anlatımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2021 02:41

İngilizce dil eğitimlerinde konu çalışırken kelime ezberi çok önemlidir. Pratik aşamasında ne kadar çok kelime öğrenirseniz, o kadar çok düşünme alanınız genişler. Konuyu pratiğe dökme alanında daha aktif olabilirsiniz. Orta eğitimin son basamağında öğrenilen konularda birbiri ile ilişkilendirilen konular bulunur. Bir konu öğrenilirken pratik alanında gerekli olacak ve temel oluşturacak konular ile eğitime başlanır. Bunlardan biri olan 8. Sınıf İngilizce 4. Ünite Friendship (Arkadaşlık) konu anlatımı nedir? Bu konudan önce hangi temel konular kullanılmalıdır? Örnek soru kalıpları nelerdir? İşte detaylar.

Haberin Devamı

8. sınıf 4. Ünite konu anlatımında önce gelecek zaman yapılarına kısa bir şekilde göz atılması önemlidir. Bu yapıların kullanılmasında gelecek ile ilgili tahminler kurarken kullanılan bazı kalıplar bulunur. Sonrasında ise telefon görüşmelerinde sıkça kullanılan could, may, can gibi ifadeler kullanılır. Bu konu başlığında telefonda kullanılan bazı kalıplarda bulunur. Öğrenciler bu başlıklarla ile 4. Ünite konusu hakkında tüm bilgilere sahip olacaktır.

 İngilizce Gelecek Zaman Yapıları Hatırlatmaları

 Gelecek zaman cümleleri ile birlikte kullanılan I guess, I suppose, I think gibi ifadeler bulunur. Öncelikle gelecek zamanda cümle yapılarının nasıl olduğunun öğrenilmesi gereklidir. Gelecek zamanda olumlu cümleler kurarken şu kalıp kullanılır:

 Özne+ yardımcı fiil (will)+ fiil+ nesne

Haberin Devamı

 Olumsuz cümlelerde yardımcı fiil will not( won’t) şeklinde kullanılır. Başka bir değişiklik yoktur. Soru cümlelerinde will yardımcı fiili cümlenin başına getirilir. Gelecek zamanda cümle kalıpları bu şekildedir. Bu kalıplarda olasılıklar ve tahminler hakkında konuşulurken “ I think,( sanırım, bence) I guess ( sanırım, tahminimce), I suppose ( sanırım, galiba), I believe ( inanıyorum), I am sure( eminim), özne+ will+ probably ( muhtemelen) şeklinde kalıplar kullanılır.

 Örnekler:

 * I think it will snow ( bence kar yağacak) bu kalıplar can cümlelerinin başında kullanılabildiği gibi gelecek zamanlı cümlelerinde başında kullanılabilir.

 * I guess I will wake up early today ( sanırım bugün erken uyanacağım) Bu kalıp I thınk ile aynı şekilde kullanılır. Sadece tahmin anlamı biraz daha ağır basar. Ne olacağını tam olarak bilinmediğinde bu kalıp tercih edilir.

 * I suppose She will not pass the exam ( sanırım sınavı geçemeyecek) çok sık tercih edilmese de bu kalıp gelecek zaman kalıpları içerisinde geçer.

 * I believe he will learn turkish ( Türkçe öğrenebileceğime inanıyorum) Bu kalıp can yapıları ile de kullanılabilir.

 * I am sure you will not do this in time ( Eminim bunu zamanında yapamayacaksın)

 * I will probably forget their numbers ( Muhtemelen numaralarını unutacağım) Bu kalıp yardımcı fiil ile esas kalıp arasında kullanılır.

Haberin Devamı

8.Sınıf 4. Ünite Konu Anlatımı

 Telefon görüşmelerinde farklı durumlar için farklı kalıplar öne çıkabilir. Öncelikle kendiniz telefon ile birini aradığınızda;

 - Hello, this is Ali calling for Ahmet ( Merhaba, ben Ali, Ahmet’i arıyorum.) diyebilirsiniz.

 Karşınızdaki birine cevap verirken ise;

 - May I ask who is calling? ( Kimin aradığını öğrenebilir miyim?) şeklinde soru sorarak telefondaki kişiyi öğrenebilirsiniz.

 Bazı durumlarda karşınızdaki kişinin ne dediğini tam anlayamamış olabilirsiniz. Bu durumlarda;

 - I am sorry. Could you please repat that ( üzgünüm, tekrar edebilir misiniz?) şeklinde muhatabınızdan cümlesini tekrarlamasını isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Arayan kişiyi başka bir hatta aktarıyor iseniz;

 - Can you hold on a moment, please? ( bir dakika bekleyebilir misiniz? Lütfen) şeklinde cümleler kurulabilir.

 Telefonu kapatırken;

 - Thanks for calling. Have a nice day ( aradığın için teşekkürler iyi günler) şeklinde ifadelerle görüşmelerinizi sonlandırabilrisiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!