“7 çok geç onun için harekete geç”

Güncelleme Tarihi:

“7 çok geç onun için harekete geç”
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2007 11:40

AÇEV, “7 Çok Geç” kapsamında, erken çocukluk eğitimini daha geniş kitlelere duyurabilmek için bir site hazırladı.

Haberin Devamı

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), okul öncesi eğitim kampanyası “7 Çok Geç” kapsamında, erken çocukluk eğitimini daha geniş kitlelere duyurabilmek için bir site hazırladı.

AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel Göçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bilgi birikimi sonucunda okul öncesi ve yetişkin eğitimi konusunda uzmanlaşan vakıflarının, 0-6 yaş dönemi eğitiminin önemi konusunda kamuoyunu desteklemek için 2 Mart 2005'te “7 Çok Geç” kampanyası başlattığını belirtti.

0-6 yaş döneminin çocukların, en hızlı geliştiği, büyüdüğü ve çevresinden çok etkilendiği bir dönem olduğunu ve okul öncesindeki bu yaşlarda çocukların yaşadığı deneyimlerin, tecrübelerin, etkileşim içinde bulunduğu kişilerin ve ortamların, gelişimi ve büyümesinde belirleyici rol oynadığını ifade eden Göçer, şunları kaydetti:
“Bu dönemdeki eğitim eksikliğinin telafisi oldukça güç. Bu önemli konuyu kamuoyuna anlatmak amacıyla, kampanyanın uygulanmaya başladığı tarihten bugüne dek çok sayıda faaliyet gerçekleştiren vakfımız, kampanyanın ikinci döneminde de erken çocukluk eğitiminin gerekliliği konusunda toplumu bilgilendirmek, anne babaları okul öncesi eğitimin gerekliliğine inandırmak ve bu eğitimin ülkemizde yaygınlaşmasını sağlayacak bir altyapı oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.”

Haberin Devamı

Göçer, kampanyanın ikinci döneminde sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, akademik çevreler ve medya başta olmak üzere toplumun her kesimiyle işbirliği yaparak konunun gündeme getirilmesini, tartışılmasını ve kamuoyu tarafından desteklenmesini sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Hedeflerine ulaşmak için kamuoyunu bilgilendirici çalışmalar yapmayı ve okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması için lobi faaliyetleri yürütmeyi planladıklarını ifade eden Göçer, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Kampanya kapsamında bir site hazırladık. 'www.7cokgec.org' sitesinde, çocukların 0-6 yaş dönemiyle ilgili olarak bilimsel çalışmalar ışığında hazırlanmış kapsamlı bilgiler bulunuyor. Site, ebeveynleri eğitimcileri her yaş kesiminden insanı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla hazırlandı.
Uzun vadede bir uzaktan eğitim modeli olarak hizmet vermesi planlanan bu çalışmanın şu aşamada aileler ve eğitimciler için güvenilir, geniş kapsamlı bir bilgi ve eğitim kaynağı olması hedefleniyor. Ebeveynler bu siteyi ziyaret ederek hamilelik sürecinden başlamak üzere çocuklarının ilk 6 yaşındaki gelişimini desteklemek için farklı konularda bilgi, öneri ve fikir alabiliyor, sorularına cevap bulabiliyor. Kampanya kapsamında insanları erken çocukluk eğitiminin önemi konusunda bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz.”
(SEÇ-MRT-DEL)
10:42 10/03/07
"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!