6 Ocak kar tatili olan yerler | Bugün Okullar Tatil mi?

Güncelleme Tarihi:

6 Ocak kar tatili olan yerler | Bugün Okullar Tatil mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 14:32

Yurdun birçok bölgesinde etkili olan kar yağışları nedeniyle bazı illerde eğitim ve öğretime ara verildi. Milyonlarca öğrenci şu sıralar ''Yarın Okullar Tatil mi?'', ''6 Ocak 2016 Çarşamba günü okullar tatil mi?'', ''6 Ocak'ta hangi illerdeki okullar tatil edildi?'' gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladılar. İşte tüm soruların cevapları...

Haberin Devamı

Kar yağışının etkili olduğu Elazığ, Diyarbakır, Sivas ve Kastamonu gibi iller başta olmak üzere 6 Ocak 2016 Çarşamba günü yani yarın okullar tatil mi? sorusuna yanıt henüz resmi olarak gelmedi. Ancak hava durumu raporlarına göre kar yağışı olan birçok ilde eğitim ve öğretime ara verildi.

Meteorolojiden alınan verilere göre okulların tatil olduğu illerde kar yağışı bugün de devam ediyor.

6 Ocak 2016 Çarşamba Günü Hangi İllerde Okullar Tatil Olacak?

Yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak, Batman'ın Sason ilçesinde, Bartın merkez ve Ulus ilçesinde, Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde, Bayburt, Samsun Alaçam ve Siirt'teki bazı okullarda 6 Ocak 2016 günü eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. 6 Ocak Çarşamba günü kar tatili olan illerin listesi şöyle;

KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Haberin Devamı

Kastamonu kent merkezinde bugün okullar tatil edilmişti. Yarın yani 6 Ocak 2016 Çarşamba günü ise Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin, Azdavay ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

SİVAS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas kent merkezi ile birlikte ilçe ve bağlı köylerde okullar tatil edildi. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, bugünki kar tatili kararının 6 Ocak Çarşamba günü de devam edeceği belirtildi. Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler, hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

GİRESUN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Giresun merkezi, ilçeleri ve bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile liseler bugün tatil edilmişti. Şebinkarahisar ilçesinde ise 6 Ocak Çarşamba günü okullar tatil edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile, engelli ve gazi personel de idari izinli sayılacak.

ERZİNCAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Valilik kararıyla Erzincan'ın İliç, Kemah, Kemaliye ve Refahiye ilçeleriyle köylerinde ilk ve orta dereceli okulların 6 Ocak günü tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre kar yağışı nedeniyle Erzincan'ın İliç, Kemah, Kemaliye ve Refahiye ilçeleriyle köylerinde ilk ve orta dereceli okulların 6 Ocak günü tatil edilmesi kararlaştırıldı. İliç, Kemah, Kemaliye ve Refahiye'de okullarda eğitim- öğretime 7 Ocak sabahı yeniden başlanacak.

Haberin Devamı

BİNGÖL'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil edildiği Bingöl'de yarın da eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden 6 Ocak 2016 Çarşamba günü Milli Eğitime bağlı Bingöl merkez ve bağlı köy okullarında okul öncesi, ilk, orta ve lise okulları ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmesi kararlaştırıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihlerde idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'DA OKULLAR TATİL Mİ?

DİYARBAKIR'da kar yağışı nedeniyle bugün tatil olan okullar yarın için de tatil edildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle 6 Ocak Çarşamba günü merkez 9 ilçede eğitim- öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, "İlimiz Diyarbakır'da devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle merkez Yenişehir, Sur, Kayapınar, Bağlar ile Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani ve Lice'de 6 Ocak Çarşamba günü özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca, engelli ve hamile çalışanlar da anılan tarihte idari izin sayılacaklardır. Geriye kalan diğer ilçelerin durumu ilerleyen saatlerde değerlendirilecek ve gerekli duyurular yapılacaktır" denildi.

Haberin Devamı

ELAZIĞ'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında akşam saatlerinde toplanan il hıfzısıhha kurulu, yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak 2016 Çarşamba günü okulların 1 gün tatil edilmesine karar verdi.

Tatilin il genelindeki tüm okulları kapsadığı belirtilen valilik açıklamasında, "Ayrıca 2002/58 sayılı Başbakanlık genelgesi gereğince, bu süre zarfında Elazığ il ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır" denildi.

ŞANLIURFA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

 ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli eğitim kurumları 1 gün süreyle tatil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta öğretim okullarının 6 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği duyuruldu. 

Haberin Devamı

OKULLAR BUGÜN (5 Ocak 2016) HANGİ İLLERDE TATİL EDİLDİ?

ELAZIĞ

Elazığ Valisi Murat Zoroğlu, kar yağışı nedeniyle bilgilendirme yaptı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Elazığ kent merkezindeki ve ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okulların 1 gün tatil edildiği belirtildi. Yani 5 Ocak 2016 Salı günü Elazığ'da okullar tatil edildi.

KAHRAMANMARAŞ

İl merkezi ve kuzey ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Kahramanmaraş Valiliği tarafından alınan kararın ardından, Kent merkezi, Dulkadiroğlu, Onikişubat, Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü'nde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

KARAMAN

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitim ve öğretime 5 Ocak Salı günü ara verildi. Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur yaptığı açıklamada, kar yağışının ilçede hayatı olumsuz etkilediğini ifade ederek; "İlçemizde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı halen devam ediyor. İlçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, yükseklerde bu rakam 40 santimetreye ulaştı. Bu yüzden Kaymakamlık kararı ile ilçemiz ve köylerinde tüm okullar yarın tatil edildi. Belediye olarak öğrencilerimizin mağdur olmaması için  anons yaptırdık. Köy muhtarlarına haber verdik. İlçe genelinde sıkıntı olmaması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." dedi.

GÜMÜŞHANE

Valilik tarafından yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle okulların 1 gün tatil edildiği duyuruldu. Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; olumsuz hava şartları nedeniyle meydana gelen aşırı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitim ve öğretime 5 Ocak 2016 günü ara verildiğini ifade etti.

Vali Yavuz, ayrıca öğrencilerle birlikte kamuda görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

ANKARA

Başkentte dün başlayan kar yağışı bugün de devam ediyor. Peki Ankara'da okullar tatil mi? İşte cevabı...

HAKKARİ

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada; Hakkari merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 5 Ocak Salı günü tatil edildiği, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

TOKAT

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; Tokat'ın ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının etkili olduğu belirtildi. Açıklamada; Sulusaray ilçesinin tamamında, Erbaa ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda, Yeşilyurt ilçesinde yer alan Bahçebaşı, Yeniköy, Gündoğan İlkokulları ve taşımalı eğitim merkezi Şamsettinbey İlkokulu'nda 5 Ocak Salı günü eğitime 1 gün süreyle ara verilecek.

KİLİS

Kilis Valiliği internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada; ''Alınan meteorolojik tahmin verilerine göre, ilimizde görülen kar yağışı ve buzlanma sebebiyle; öğrencilerimizin soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmelerini ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde yaşanabilecek muhtemel aksamaları önlemek amacıyla, ilk ve orta dereceli okullar, 05/01/2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edilmiştir.'' ifadelerine yer verildi.

Kentte olumsuz hava şartları nedeniyle, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin aynı gün 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı açıklandı.

SAMSUN

5 Ocak 2016 Salı günü yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun'un Alaçam, Yakakent ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Tekkeköy ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrenciler ile öğretmenlerin de 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

ÇANKIRI

Çankırı'ya bağlı Ilgaz ilçesinde okullarda 5 Ocak 2016 Salı günü eğitim ve öğretime ara verildi. Ayrıca yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçe merkezleri ve bu ilçelere bağlı köylerde de eğitime ara verildiği ifade ediliyor.

NEVŞEHİR

Bu sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Nevşehir'de 5 Ocak 2016 Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Avanos, Ürgüp, Gülşehir, Derinkuyu, Kozaklı, Hacıbektaş ve Acıgöl ilçelerinde de eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

GAZİANTEP

İl genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda 5 Ocak Salı günü okullar 1 gün tatil edildi. Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; il genelindeki okulların olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün tatil edildiği duyuruldu. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan malul, engelli, kronik hastalığı bulunan ve hamile personelin idari izinli sayılacağı belirtildi.

BATMAN

Yoğun kar yağışı nedeniyle Batman il merkezi ve ilçelerinde yarın okulların 1 gün süreyle tatil edileceği açıklandı. Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, ilimizde 05.01.2016 tarihinde beklenen yoğun kar yağışı ve yaşanabilecek don olayları sebebiyle herhangi bir olumsuzluk veya mağduriyetle karşılaşılmaması için ilk ve orta dereceli resmi ve özel eğitim kurumlarında; merkez ve ilçelerimizde 05.01.2016 tarihinde (1) gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personellerimiz de 05.01.2016 tarihinde idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

MARDİN

Mardin'in Midyat ilçesinde okullar 4 Ocak Pazartesi günü tatil edilmişti. İlçede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 5 Ocak Salı günü de 1 gün süreyle ara verileceği duyuruldu. Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, yaptığı açıklamada, "Kötü hava şartları nedeniyle ilçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun 04.01.2016 tarih ve 29 sayılı kararı ile Midyat’ın tüm köy ve merkez okulları 05-01-2016 salı günü tatil edilmesine karar verilmiştir" dedi.

TRABZON

Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle Of ilçesinin tamamındaki, Maçka ilçesinde Çatak, Başar ve Akarsu mahallerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile taşımalı eğitim veren okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

ARTVİN

Kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle 5 Ocak 2016 Salı günü Yusufeli ve Şavşat ilçelerinde tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

VAN

Van'ın Çatak ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar ve meydana gelen buzlanma nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

BİTLİS

Kar yağışından dolayı meydana gelen buzlanma ve bazı yolların kapalı olması nedeniyle Bitlis'in Hizan ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerinde eğitime 1 gün ara verildi.

TUNCELİ 

Tunceli’de kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime yarın ara verildi.

DİYARBAKIR

İl ve ilçe merkezinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullarda eğitime 5 Ocak Salı günü ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; kentte etkili olan kar yağışının yarın daha da yoğun olacağı bildirildi. Bu nedenle ulaşımda herhangi bir sıkıntı olmaması için Diyarbakır merkez, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerindeki eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verileceği açıklandı.

ORDU

ORDU’nun Akkuş İlçesi’nde devam eden kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkilerken, ekipler yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçedeki okulların yarın için tatil edildiği açıklandı.

KAYSERİ

Kayseri'de etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Sarıoğlan İlçesi'nde eğitime 1 gün ara verildi. 
Öte yandan kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini koruyarak devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME!