47 yılda 50 bin öğrenciye burs

Güncelleme Tarihi:

47 yılda 50 bin öğrenciye burs
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2021 15:23

47 yıldır üniversite öğrencilerinin eğitimini burslarla destekleyen Sabancı Vakfı, 2021-2022 eğitim yılında da lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayarak her yıl 1.500’e yakın öğrenciye burs veriyor. Toplamda ise 50 binden fazla öğrenci burs olanaklarından yararlandı.

Haberin Devamı

Üniversiteye girişten mezuniyete kadar devam eden bursları, her yıl Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreli nakit ödemeyi kapsıyor. 2021-2022 yılı burs tutarları ve başvuru yerleri Eylül ayında açıklanacak. Burs programında geri ödeme yükümlülüğü bulunmuyor. Ancak mezun bursiyerler dilerlerse gönül borçlarını ödemek için burs almaya devam eden öğrencilere deneyim ve bilgi aktarmak için mentorluk yapabiliyor.
Üniversitelere yeni yerleşen öğrencilere yönelik farklı burs programları bulunuyor:
• Üniversiteye Giriş Bursu: Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) belirlenen taban puanları sağlayarak burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen öğrencilere veriliyor.
• Kalkınmada Öncelikli İller Bursu: Belirlenen 15 ilden birinde ortaöğrenimini tamamlayan, YKS’de yerleştirme puanıyla sıralamanın en üstünde yer alarak il birincisi olup yurt içindeki devlet üniversitelerine ya da burslu olarak Vakıf üniversitelerine yerleştirilen öğrenciye veriliyor.
• Engelli Öğrenciler Bursu: YKS’de yerleştirme puanıyla sıralamanın en üstünde yer alarak yurtiçindeki devlet üniversitelerine ya da burslu olarak Vakıf üniversitelerine yerleştirilen görme, işitme ve ortopedik engelli beşer öğrenciye veriliyor.
Sabancı Vakfı Vista Bursu: YKS’de Vakıf tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerin Turizm İşletmeciliği bölümlerine yerleştirilen lisans öğrencilerine veriliyor.
Burs kontenjanı tahsis edilen üniversiteler; Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul, İstanbul-Cerrahpaşa, İstanbul Teknik, Marmara, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik Üniversitesi.

Haberin Devamı

Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin burs başvuruları için üniversitelerin burslarla ilgili bölümlerini www.sabancivakfi.org adresini takip etmeleri gerekiyor.
Burslar hakkında detaylı sorularınız için burs@sabancivakfi.org adresine e-posta ile ulaşabilirsiniz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!