45 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehire ait? 45 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

Güncelleme Tarihi:

45 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehire ait 45 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 05:07

Plakalar, her motorlu taşıtın trafiğe çıkarken bulundurmak zorunda oldukları metal parçalardır. Bu parçalar olmadan trafiğe çıkan araçlara ceza uygulanır. Plakalarda bulunan numaralar ise illere göre değişkenlik gösterir. Peki, 45 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 45 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir? Sizin için 45 plaka kodu da sahip ilimizle ilgili plaka bilgilerini bu yazımızda detaylı bir şekilde derledik.

Haberin Devamı

Plaka numaraları, plakaların üzerinde bulunan iki haneli sayılardır. Bu kodlar ülkemizdeki her ilde farklılaşmış durumdadır.

 45 Plaka Nerenin Plaka Kodu ve Hangi Şehre Ait?

 Ülkemizde kullanılan plaka kodlarından her biri bir şehre aittir. Plaka numaraları, plakaların ilk başında yer alan 2 haneli sayılardır. Bu sayılar illere göre farklılaşacak şekilde oluşturulmuştur. Ülkemizdeki illerin plaka kodları genel itibariyle alfabetik bir sisteme oturtulmuştur. Belirli bir tarihten sonra il olma hakkı kazanan yerlerde ise bu sistem uygulanmamaktadır.

 45 plaka kodu Manisa iline aittir. Eğer trafiğe çıkan bir aracın plakasında 45 plaka kodu yer alıyorsa bundan o aracın Manisa iline ait olduğunu anlarız. Manisa ilindeki bütün ilçelerde plaka kodu olarak 45 numarası kullanılır. Ayrıca plakalar üzerinde bulunan bazı harfler de araçların Manisa iline kayıtlı olup olmadığını anlamamızı sağlar. Örneğin; AC, D, DA, E, EA, FA, HA, KA, M, MA, TA, UA, AZ, DZ, HZ, KZ, MC, UZ gibi harflerin bulunduğu plakalı araçlar Manisa Merkez ilçesine kayıtlıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!