4 bin 500 gençten öğretmenlere teşekkür

Güncelleme Tarihi:

4 bin 500 gençten öğretmenlere teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 16:42

‘14-24 yaş aralığındaki gençlere yönelik kişisel gelişim programı’ Edinburgh Dükü Uluslararası Ödül Programı’na Türkiye’den katılan 4 bin 500 genç, kendilerine gönüllü olarak mentorluk yapan 400 öğretmen ve eğitmenin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Haberin Devamı

Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) temsili altında ‘The Duke of Edinburgh’s International Award -Türkiye Ulusal Otoritesi’ tarafından yürütülen Edinburgh Dükü Uluslararası Ödül Programı Türkiye’de kapsamını genişletiyor. Akfen Holding’in desteğiyle, ‘Gönüllü Hizmet’, ‘Fiziksel Gelişim’, ‘Beceri Geliştirme’ ile ‘Macera ve Keşif Yolculuğu’ bölümleriyle gençlere bireysel gelişim fırsatı sunan programa, 2003’ten bu yana Türkiye’den 15 bini aşkın genç katıldı. Gönüllü olarak görev yapan öğretmen ve eğitmen sayısı ise 400’e ulaştı. Ödül programına katılan 4 bin 500 genç, kendilerine gönüllü olarak mentorluk yapan 400’den fazla öğretmen ve eğitmenin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

‘GENÇLER BECERİLERİNİ OKUL DIŞINDA KAZANIYOR’
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’na (UNICEF) bağlı U-Report tarafından eylülde 80’in üzerinde ülkede, 13-25 yaş arasındaki bireylerin katıldığı bir anket yapıldı. Anket sonucunda gençlerin üçte ikisinin önemli becerilerini, okul dışı aktiviteler aracılığıyla elde ettiği ortaya çıktı. Anket sonuçlarından hareketle ‘Edinburgh Dükü Uluslararası Ödül Programı’ tarafından gençlerin gelecekte başarılı olmaları için, okul dışı eğitimin önemini vurgulamaya yönelik, uluslararası ‘#worldready' , '#hayatahazır' kampanyasının tanıtımı yapıldı. Şu an 105 ödül birimiyle birlikte yürütülen program, okuldaki eğitimi tamamlayıcı bir niteliğe sahip olup, gençlerin zorluklarla baş edebilme, ekip çalışmasına yatkınlık, özgüvenli olma ve liderlik özelliklerini geliştirerek hayata hazır olmalarını sağlıyor.

Haberin Devamı

İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ DE KONUŞMA YAPTI
Ödül programındaki Gümüş Kategoriyi 42 yıl önce lisedeyken tamamladığını anlatan İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, “Farklı bölümlerdeki faaliyetleri tamamlarken hala nasıl keyif aldığımı hatırlıyorum. İlk yardım eğitimi almak, rugby oynamak, mahalledeki yoksullara yardım etmek ve Wight Adası’nı baştanbaşa yürümek. Ödüle hazırlanmak, olgunlaşmaya ve hayata hazırlanmak için atılan önemli bir adımdı” dedi.

Haberin Devamı

Programın Türkiye’ye getirilmesini destekleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp ise, “Türkiye’de bugün Edinburgh Dükü Uluslararası Ödül Programı gönüllüsü olan 400 öğretmen ve eğitmen sayesinde gençler, eğitim alanında son dönemde yapılan çalışmalara yansıma olabilecek şekilde, gerek okullarında, gerekse okul dışı eğitimde akademik ve profesyonel anlayışa sahip oluyorlar. Tüm öğretmenlerimiz gibi gençleri gönüllü olarak hayata hazırlayan ve hayallerimizi gerçekleştiren eğitmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!