31 Mayıs’a kadar eğitim ve sınav yok

Güncelleme Tarihi:

31 Mayıs’a kadar eğitim ve sınav yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2020 12:13

MEB, okulların açılış tarihinin 31 Mayıs’a ertelendiğini daha önce yapılan açıklamayla duyurmuştu. Bugün yayımlanan resmi yazılarla özel eğitim kurumları için de bu tarihin geçerli olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre;  koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda, özel anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, ortaöğretim okulları, çeşitli kurslar, özel öğretim kursları, sosyal etkinlik merkezleri, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, uzaktan öğretim yapan kuruluşlar, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ile benzeri özel öğretim kurumlarında 30 Nisan’a kadar verilen ara, 31 Mayıs’a kadar uzatıldı.

SINAVLAR YAPILMAYACAK, ETKİNLİKLER YOK
Bu süre içinde yapılması planlanan bursluluk sınavları, sürücü kurslarının e-Sınav ve direksiyon uygulama sınavları, mesleki eğitim ve geliştirme kursları ile iş makineleri sürücü eğitim kurslarının teorik ve uygulama sınavlar yapılmayacak. Bunun yanı sıra çeşitli kurslar, özel öğretim kursları, uzaktan öğretim yapan kuruluşlar, hizmet içi eğitim merkezlerinde kurs bitirme, seviye tespit ve seviye tamamlama sınavları da dahil öğrenci/kursiyerlerle hiçbir etkinlik de gerçekleştirilmeyecek. Ek olarak, özel öğrenci barınma hizmeti veren kurumlar da yukarıda belirtilen süre içerisinde tatil edilecek. Zorunlu olarak barınma hizmeti alması gereken öğrenciler içinse kurumda barınmalarına yönelik önlemler alınacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!