30 Yıl Çalışan Memur Ne Kadar Emekli İkramiyesi Alır? 30 Yıllık Memur İkramiyesi Hesaplama

Güncelleme Tarihi:

30 Yıl Çalışan Memur Ne Kadar Emekli İkramiyesi Alır 30 Yıllık Memur İkramiyesi Hesaplama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 13:56

30 yıl çalışan memur ne kadar emekli ikramiyesi alır? Sorusunun cevabını bulabilmek için, memur ne demek ve emekli ikramiyesi ne demek bilinmesi gerekmektedir. Devlet kademelerinde süreklilik gerektiren işlerde maaş karşılığında çalışan demektir. Memurlar çalışma süresi ve performansına göre de emekli ikramiyesi almaktadır. 30 yıl çalışan memur ne kadar emekli ikramiyesi alır? 30 yıllık memur ikramiyesi hesaplama nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

30 yıl çalışan memurun ne kadar emekli ikramiyesi aldığı kolaylıkla hesaplanabilmektedir. Bu hesabı yapabilmek için ise Brüt aylık toplamı hizmet yılı toplamıyla çarpılarak ne kadar emekli ikramiyesi alınacağı hesaplanabilmektedir. Emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını bilmek isteyenler Sosyal Güvenlik Kurumundan destek alabileceği gibi kendisi de hesaplayabilmektedir. 

 30 Yıl Çalışan Memur Ne Kadar Emekli İkramiyesi Alır? 

 Otuz yıl çalışan memurun ne kadar emekli ikramiyesi aldığını hesaplayabilmek için öncelikle brüt maaş tutarı ve hizmet yılı toplamının bilinmesi gerekmektedir. Devlet hizmetinde maaş karşılığı çalışan memurlar hizmet süreleri ve maaş tutarlarına göre emekli ikramiyesi almaktadır. Örnek olarak; 25 yıl çalışan bir memurun maaşı brüt 1000TL olarak düşünüldüğünde, 1000x25= 25.000TL tutarında emekli ikramiyesi alacaktır. Maaşlı olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı olarak çalışanlar belirlenen hizmet süreleri sonunda emekli olabilmektedir. Ayrıca yıpranma bedeli olarak düşünülen emekli ikramiyesi de alabilmektedir. Emekli ikramiyesi ve emeklilik maaşı almayı hak kazanabilmek için ise yıl, yaş ve prim gün sayısını tamamlama koşulu bulunmaktadır. Bütün koşullara sahip olanlar güvenle emeklilik haklarından yararlanabilmektedir. 

Haberin Devamı

 30 Yıllık Memur İkramiyesi Hesaplama 

 Otuz yıl hizmette bulunan bir memurun ne kadar emekli ikramiyesi alacağı merak konusu olmaktadır. Bunun kolaylıkla hesaplanabilmesi için, çalışma süresi toplamı ve brüt maaş tutarının bilinmesi gerekmektedir.

 İster devlet memuru olsun ister özel şirket çalışanı olsun Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olmaktadır. Ancak emekli olabilmek için de çalışma yılı, yaş ve prim gün sayılarını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Devlet hizmetinde maaşlı çalışanlar hizmet süreleri sonunda emekli ikramiyesi almaktadır. Emekli ikramiyeleri hizmet süresince verilen emeğin ödülü olarak kabul edilmektedir. Emeklilik koşullarını yerine getirenler toplam hizmet süresi ve brüt maaş tutarını çarparak alacağı emekli ikramiyesini öğrenebilir. 

Haberin Devamı

 Sosyal Güvenlik Kurumundan Emekli Olanların İkramiye tutarları; 

 Çalışma yılı ve maaş tutarına göre alacağı emekli ikramiyesi şöyle belirlenmiştir.

 99.440 TL ikramiye alacak olanların 25 yıl hizmeti bulunmaktadır. 27 yıl hizmet vermiş olanlar, 103.418TL almaktadır. 28 yıllık hizmeti bulunanlar 111.373TL emekli ikramiyesi alacaktır. 29 yıllık hizmet süresi olanların emekli ikramiyesi 115.350TL 30 yıl hizmet vermiş olanlar için ise emekli ikramiyesi 119.328 TL olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

 Hizmet süresi otuz yılı aşanlar için ise emekli ikramiyesi oranı değişmemektedir. Emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını merak edenler, brüt maaş ve hizmet yılı toplamını çarparak kolaylıkla hesaplama yapabilecektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!