3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi 6-9 Mayıs’ta

Güncelleme Tarihi:

3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi 6-9 Mayıs’ta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 15:36

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF), Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliği ile üçüncüsü düzenlenecek ve 4 gün sürecek olan 3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi, 6-9 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

“Daha Adil Bir Dünya için Küresel Barışın Tesisi” teması ile gerçekleşecek zirve ile öğrencilerin dünyanın ve İslam coğrafyasının sorunlarına dair farkındalığını, duyarlılığını artırmak ve bu kapsamda çözüm önerisi sunmalarını sağlamak hedefleniyor. 

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Başkanı Taha Ayhan, gerçekleştirilecek zirveyle ilgili, “ICYF olarak çeşitli ülkelerde gençlik faaliyetleri, gençliğin çıkarlarının savunulması, sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi, eğitimin ve gençlerin ahlaki değerlerinin teşvik edilmesi için çalışıyoruz.  Yanı sıra kültürlerarası ve medeniyetler arası diyaloğun gelişmesine katkı sağlamak üzere birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. 2018 yılından bugüne de ülkemizde gerçekleştirilen zirve ile ülkemizde model alınabilecek niteliklerde eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlıyoruz. Bu eksende nitelikli bir toplumun inşa edilebilmesine zemin oluşturmak amacıyla hareket ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

Haberin Devamı

3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi, 06 Mayıs Cuma günü açılış töreni ile başlayacak. T.C. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın katılması planlanan açılış töreninin ardından zirve, ilgili komitelerin gündem maddeleri çerçevesinde uzmanlar tarafından verilecek olan akademik panellerle devam edecek.

07 Mayıs Cumartesi günü katılımcılar gün boyu komitelerde gündem maddeleri ile ilgili tartışmalara devam ederken 08 Mayıs Pazar günü katılımcılar komitelerde gün boyu tartışılan gündem maddeleri hakkında karar metinleri yazarak komite çalışmalarını tamamlayacak. Cumartesi ve Pazar günleri komite çalışmalarının ardından katılımcıların kaynaşması, kültürel alışverişin sağlanması ve Türkiye ile İstanbul’u yakından tanıtılması amacıyla sosyal etkinlikler düzenlenecek. 09 Mayıs Pazartesi günü, Deklarasyonun ilanı, başarılı delegelerin ödüllendirilmesi ve protokol konuşmalarıyla kapanış töreni gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!