30 Aralık’ta hangi illerde okullar tatil?

Güncelleme Tarihi:

30 Aralık’ta hangi illerde okullar tatil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 09:32

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle birçok ilde ve ilçede okullar 30 Aralık’ta tatil edildi.

Haberin Devamı

İşte o il ve ilçeler:

ANTALYA: Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Akseki merkezi ile bağlı mahallelerde yoğun kar yağışı nedeniyle  ilk ve orta dereceli okullarda bugün de eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.     

BOLU: Göynük ve Kıbrıscık ilçelerinde eğitime bir günlüğüne ara verildiği bildirildi. Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bölgede etkisini sürüdüren yoğun kar yağışının devam ettiği ve buzlanma yaşandığı belirtildi.       

Bolu kent merkezinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

ISPARTA: İl Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Isparta'nın Eğirdir, Yalvaç, Keçiborlu, Senirkent, Gelendost, Şarkikaraağaç ve Aksu ilçelerinde okullar yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Aralık Cuma günü tatil edildi.     

Haberin Devamı

SAKARYA: Vali Hüseyin Avni Coş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olumsuz hava şartları nedeniyle kentteki ilkokul, ortaokul ve liselerde yarın eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.     

BURDUR: Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Altınyayla ve Çavdır ilçelerinin tamamında, Gölhisar ilçesinde ise İbecik, Elmalıyurt ile Yeşildere köylerinde taşımalı eğitime 30 Aralık Cuma günü ara verildi.     

AKSARAY: İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, kentte yoğun kar yağışının yaşandığını belirtti. Yağışın etkisini artırdığını aktaran Kartal, kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle kent genelinde eğitime ara verildiğini söyledi.     

SİVAS: Gürün ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. 

MANİSA: Valilik tarafından cuma günü kar nedeniyle bazı yerleşim birimlerindeki okulların tatil edildiği açıklandı. Demirci ilçesindeki tüm okulların tatil edildi.Saruhanlı, Gölmarmara ve Körübaşı’ndaki tüm okullarda eğitimin devam edecek. Manisa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Cuma günü okulların tatil edildiği ilçeler ve bölgeleri şöyle:

Demirci’deki bütün okullarda eğitim öğretime ara verildi.

Sarıgöl ilçesinde Dindarlı, Dadağlı, Karacaali, Kızılçukur, Alemşahlı, Şeyhdavutlar, Yeniköy, Güneydamları Mahalleleri ve İlçe merkezine gelen tüm taşımalı öğrenciler için eğitim-öğretime ara verildi.

Haberin Devamı

Alaşehir ilçesinde Dağarlar, Dağhacıyusuf, Girelli, Uluderbent İlköğretim, Uluderbent ÇPL, Yeniköy, Sarıpınar, Aydoğdu, Azıtepe, Çeşnili, Göbekli, Gülpınar, Horzumkeserler, Karadağ, Kozluca, Osmaniye, Serinyayla, Serinyayla Keskinler, Soğanlı, Bahçedere, Çİftlikdere, Cabarburhan Mahallelerindeki öğrenciler 30 Aralık tarihinde tatil edildi. Alaşehir merkezde eğitim öğretim devam edecek.

Selendi’de taşımalı eğitime devam eden öğrenciler için eğitime ara verildi. Diğer öğrenciler için eğitim-öğretim devam edecek.

Soma’da Eynez, Bademli, Tekeliışıklar, Çevircek, Kiraz, Türkali, Kaplan, Meneteşe, Uruzlar, Duşla, Pirahmet, Kısacıklar, Kozluören, Bozarmut, Kayakaltı, Çerkezsultaniye, Göktaş, Hiciz, Karalihisar, Çatalçam, Yayladalı Mahallelerinde eğitim öğretime bir günlük ara verildi.

Haberin Devamı

Şehzadeler ilçesinde Sancaklı Çeşmebaşı ve Sancaklı Kayadibi Mahallelerinde eğitim öğretime bir günlük ara verildi.

Turgutlu’da Çatalköprü İlköğretim Okulu (Kayrak, Gökgedik, Yukarı Bozkır Mahalleri), Dağmarmara Niyazi Üzmez İlköğretim Kurumları (Kabaçınar, Ören, Yunusdere, Karaköy Mahalleleri), Çıkrıkçı Yaşar Kaziment Aybars İlk ve Orta Okulları (Baktırlı, Karaoluk, Sivrice, Güney, Dağyeniköy Mahalleleri). Aynı mahallelerden gelen lise öğrencilerine de okullar tatil edildi.

Yunusemre’de Manisa Osmancalı İmam Hatip Ortaokulu, Manisa Osmancalı Çok Programlı Anadolu Lisesi, Osmancalı Ortaokulu,  (Maldan, Akçakök, İlyasçılar, Örselli, Sarıahmet, Koruköy, Otmanlar, Düzlen, Daryurt, Durasıllı, Yayla, Pelitalan, Örencik, Davutlar, Çamlıca, Avdal, Y. Köseler, Ortaköy, Y. Yenice, Seyitli Mahalleleri), Pelitalan Temel Eğitim Kurumları, (Pınarköy, Süngüllü, Karahüseyinli Mahalleleri), Yağcılar Nebahat Ölmezler Temel Eğitim Kurumları (Sarınasuhlar, Beydere, Şamar, Uzunburun, Akgedik, Efkaftekke Mahalleleri), 10 Ekim Temel Eğitim Kurumları (Sarıkaya, Yayla, Karakoca,Gökçeler Mahalleleri), Sakallı Ömer Ege Temel Eğitim Kurumları (Uzunlar, Asmacık, Recepli Mahalleleri), Üç Pınar Yıldız Hanım Temel Eğitim Kurumları (Çamlıca,  Bostanlar, Davutlar, Karakılınçlı, Sümbültepe Mahalleleri), Toki Ortaokulu (Yukarıkarapınar)’nda eğitime bir gün ara verildi.

Haberin Devamı

Salihli’de Şehir Merkezindeki Taşıma Yapılan 11 Ortaöğretim Kurumu (Çelikli, Karaağaç, Allahdiyen, Gökgöy, Şirinyer, Bahçecik, Yağmurlar, Burhan, Damatlı, Yeniköy, Muslukgediği, Başlıoğlu, Çaypınar, Hacıhıdır, Poyraz, Kale, Kemer, Kurttutan, Gökeyüp Mahalleleleri), Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Kurumu (Çelikli, Karaağaç, Gökgöy, Bahçecik, Allahdiyen Mahalleleri), Adala Nergiz Demet ilkokulu (Ortaköy, Eminbey, Hacıköseli Mahalleleri), Gökeyüp İlköğretim Kurumu (Gökeyüp Mahallesi), Kabazlı Ş. İsmail Yavuz İlköğretim Kurumu (Çelikli, Celilli, Çakaldoğan, Damatlı, Burhan Mahalleleri), Mevlütlü İlköğretim Kurumu (Yağmurlar Mahallesi),  Porazdamları İlköğretim Kurumu (Poyraz, Hacıhıdır Mahalleleri), Kemerdamları İlköğretim Kurumu (Kale, Kemer, Kurttutan Mahalleleri), Sartmahmut İlk/Ortaokulu (Başlıoğlu, Çaypınar, Yeniköy Mahalleleri), Durasıllı Mimar Sinan İlk/Orta Okulu (İğdecik, Akören Mahalleleri), Fatih İlköğretim Kurumu (Şirinyer Mahallesi) taşımalı öğrenciler için eğitim-öğretime ara verildi.

Haberin Devamı

Kula’da taşımalı eğitime devam eden öğrenciler  ve Encekler İlköğretim Kurumları için okullar tatil edildi.

Kırkağaç’ta Taşımalı Eğitim yapan Ortaöğretim öğrencilerinin tümü, Bakır H.B. İlköğretim Kurumları (Ömerler ve Çiftlik Mahalleleri), Gelenbe Şair Eşref İlköğretim Kurumları (Hacet, Hamidiye, Ömerler, Gökçukur, Bademli, Söğütalan, Dualar ve Mahalleleri, Sakarlı, Halkaavlu, Kuyucak Mahalleleri), Kocaiskan İlköğretim Kurumları (Demirtaş) taşımalı eğitime ara verildi.

Gördes’te taşımalı öğrenciler için eğitim-öğretime ara verilirken diğer öğrenciler eğitim-öğretime devam edecek.

Akhisar’da Başlamış Ceyhan Karasoy İlkokulu ve Ortaokulu (9 Kırsal Mahalle), Dağdere İlkokulu ve Ortaokulu (9 Kırsal Mahalle), Hanpaşa İlk ve Ortaokulu (2 Kırsal Mahalle), Durasıl,  Hacıosmanlar ve Deremahalle, Ulupınar, Karaveliler, Mahallelerinin 75. Yıl İlkokulu ve Aysun Karalar Ortaokulu'na devam eden öğrencileri. Ayrıca Ortaöğretim öğrencilerimizden kar yağışı nedeniyle eğitime erişemeyen, Hanpaşa, Yeğenoba, Dağdere, Hacıibrahimler, Pekmezci, Çıtak, Gökçeler, Hamit, Ulupınar, Karaveliler, Eski Sarnıç kırsal mahallelerinden gelen öğrenciler de bir gün süreyle izinli sayılacaktır. Birleştirilmiş sınıflı Kocakağan, İsaca, Dolmadeğirmen ve Yaykın kırsal mahallelerinin okulları da bir gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca taşımalı Özel Eğitim öğrencilerimizden Hamit, Kömürcü, Doğankaya ve Karaköy kırsal mahalle öğrencileri de bir gün izinli sayılacak.

Ahmetli’de Hacıköseli ve Bahçecik Mahallelerinde okullar bir gün tatil edilirken, Saruhanlı, Gölmarmara ve Köprübaşı ilçelerinde eğitim öğretim devam edecek. 

KOCAELİ: Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki anaokulları, ilk, orta, lise ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 30 Aralık Cuma günü ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi. 

Kocaeli Üniversitesinden (KOÜ) yapılan açıklamada da olumsuz hava koşulları nedeniyle  30 Aralık'ta tüm birimlerde birinci ve ikinci öğretime ara verildiği belirtildi,. Tatil nedeniyle mazeret sınavlarına giremeyen öğrencilerin 2-10 Ocak tarihlerinde akademik birimlerce belirlenecek mazeret sınavı takviminde belirtilen gün ve saatte sınava gireceği aktarılan açıklamada, tatil süresince engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı belirtildi. 

ADANA: Taşımalı eğitim yapılan okullarda 30 Aralık Cuma günü eğitime ara verilmesi kararı alındı.     

ÇANKIRI: Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda 30 Aralık'da eğitim yapılmayacak. Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, devam eden kar yağışı ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle il genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında 30 Aralık Cuma günü eğitime ara verildiği belirtildi. 

KARAMAN: Yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, Perşembe ve Cuma günü tatil edildi.

Karaman Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle geçen 21 Aralık günü başlayan ilk ve orta dereceli okullardaki tatilin Perşembe ve Cuma günü de devam edeceğini duyurdu. Son 65 yılın en yoğun kar yağışının gerçeklendiği belirtilen açıklamada, ”İlimizde son 65 yılın en yoğun kar yağışının gerçekleşmesi ve meteorolojiden alınan verilere göre; İl merkezinde kar kalınlığının 85 santimetreyi geçmesiyle birlikte, kar yağışının 29-30 Aralık 2016 tarihlerinde de devam edecek olması ve çatılarda biriken karın kayması sonucu tehlike oluşturacağı öngörüsüyle İl Hıfzıssıhha Kurul Kararıyla il merkezi ve merkeze bağlı köylerdeki tüm okullarımız 29.12.2016 Perşembe ve 30.12.2016 Cuma günü tatil edilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de aynı tarihlerde idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür” denildi.

ÇANAKKALE: Kar yağışının devam ettiği Biga, Ayvacık, Çan ve Yenice ilçelerinde, Cuma günü eğitime ara verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Lapseki’de taşımalı sistemle eğitim veren okullarında bir gün tatil edildiği belirtildi.

NEVŞEHİR: Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ”İl Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karar gereğince; bu gece saatleri itibariyle Cumartesi günü öğle saatlerine kadar kuvvetli ve yoğun kar yağışı beklenildiğinden, havanın soğuması buzlanma ve don tehlikesi sonucu ulaşımda oluşacak olumsuzluklar nedeni ile Nevşehir genelinde, eğitim ve öğretime bugün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de aynı gün idari izinli sayılacaklardır” denildi.

UŞAK: Meteoroloji Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları ve en son meteorolojik verileri değerlendiren Uşak Valiliği il geneli ve ilçelerdeki tüm okulları bir gün tatil ilan etti.

Uşak Valiliği’nce yapılan açıklamada, öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için okulların 1 gün arayla tatil edildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel rehabilitasyon merkezleri, öğrenci etüt merkezleri ve özel öğretim kursları ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlara ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının 30 Aralık Cuma günü 1 (bir) gün süreyle tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlilerde 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır. Soğuk hava ve buzlanmaya karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

ESKİŞEHİR İLE BİLECİK: İlk ve orta dereceli okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün için 1 gün süreyle tatil edildi.

Eskişehir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada 30 Aralık Cuma günü il merkezinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Bölgemizde görülen yoğun kar yağışı sonrası; meydana gelebilecek buzlanmaya karşı ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar ve kar yağışının devam etmesi göz önüne alınarak, merkez Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerinde can güvenliği ve sağlık durumu düşünülerek 30.12.2016 Cuma günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir. Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle, valiliğimizce okulların tatil edildiği yerlerde kamuda görevli engelli ve hamile personel de ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır."

BİLECİK’TE DE TATİL

Bilecik’te de ilk ve orta dereceli okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle Osmaneli İlçesi dışındaki tüm ilçeler ile il merkezinde bugün için 1 gün süreyle tatil edildi. Bilecik Valiliği, eğitime ara verilen yerlerde kamu kurum ve kuruluşlarda görevli engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağını bildirdi.

KONYA: Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Selçuklu, Karatay ve Meram ile birlikte 12 ilçede ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Konya Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ilçeler Selçuklu, Karatay ve Meram ile Akşehir, Seydişehir, Tuzlukçu, Doğanhisar, Taşkent, Yunak, Beyşehir,

Hüyük, Derebucak, Kadınhanı, Hadim, Sarayönü ve Derbent İlçerin’de, ilk ve orta dereceli okullar ile rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün olmak üzere 1 gün ara verildiğini açıkladı. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayıldığı belirtildi.

ANKARA: Vali Ercan Topaca, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ankara’da okulların bugün tatil olacağını duyurdu. Vali Topaca yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullandı: "Sevgili öğrenciler,yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesi dolayısıyla, Ankara genelinde, 30 Aralık günü okullar tatil edilmiştir. İyi geceler."

DENİZLİ: Etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 ilçede ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Pamukkale İlçesi’nde taşımalı sistemle eğitim veren okullarda bugün eğitime ara verildi.

Denizli’de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Pamukkale İlçesi’nde taşımalı sistemle okula giden öğrenciler için okullar tatil edildi. Ayrıca kar yağışı devam eden Babadağ, Güney, Serinhisar, Çameli ve Acıpayam ilçelerinde de ilk orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

KIRIKKALE: Etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, okulların bugün tatil edildiğini ifade etti. Vali Haktankaçmaz, "Meteoroloji’nin uyarıları göz önünde bulundurularak Kırıkkale merkez ve ilçelerde 30 Aralık’ta eğitime 1 gün ara verilmiştir. İyi tatiller." dedi.  

BALIKESİR: Kent merkezi ile 9 ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Balıkesir Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Balya, Bigadiç, Dursunbey, Gönen, İvrindi,  Kepsut, Manyas, Savaştepe, Susurluk ilçelerinde eğitim ve öğretime 30 Aralık Cuma günü, bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

BURSA: Yoğun kar yağışı nedeniyle 6 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Bursa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle İznik, Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan, Keles ve Yenişehir ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Tatil kararlarının ilgili kaymakamlıklarca alındığı belirtildi.

AFYONKARAHİSAR: Çay İlçesi’nde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi.

Çay’da devam eden kar yağışının ardından olumsuz hava koşulları ve aşırı buzlanma nedeniyle merkez ve bağlı belde ve köylerde ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar dikkate alınarak, kaymakamlık tarafından ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edilmesi kararlaştırıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!