Üniversitenin olanakları ilçedeki tüm öğrencilere açıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitenin olanakları ilçedeki tüm öğrencilere açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 12:24

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadıköy Kaymakamlığı ve Marmara Üniversitesi ‘Eğitimde İş Birliği’ protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, Kadıköy’deki okullardaki öğrenciler Marmara Üniversitesi bünyesindeki fakültelerin eğitim-öğretim olanaklarından faydalanabilecek.

Haberin Devamı

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmara Üniversitesi ve Kadıköy Kaymakamlığı arasında ‘Eğitimde İş Birliği’ protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde Kadıköy’deki okullarda eğitim gören olan öğrenciler, Marmara Üniversitesi bünyesindeki fakültelerin eğitim-öğretim olanaklarından faydalanabilecek. Öğrencilerin bu üçlü iş birliğiyle üniversitenin spor tesislerine, bilimsel laboratuvarlarına ve diğer sosyal olanaklarına erişiminin de önü açılacak. Protokolle Kadıköy’de görev yapan öğretmenlere Marmara Üniversitesi'nde verilen lisansüstü eğitim programları tanıtılacak ve öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin arttırılması teşvik edilecek.

21’inci yüzyıl becerilerini kazandırmak üzere öğretmenlerin lisansüstü eğitimlerinin her alanda desteklenmesi, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması, ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması ve öğrencilerin eğitim faaliyetlerinin niteliğinin arttırılması gibi başlıkları kapsayan protokolü; Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan imzaladı. İş birliğiyle komisyonlar oluşturulacak ve bu kapsamda; ‘Eğitim-Öğretim’, ‘Eğitim Yönetimi’, ‘Ders Dışı Etkinlikler’, ‘Sağlık, Beslenme ve Veli Destek Çalışmaları’ olmak üzere temel alanda ve ihtiyaç üzerine belirlenecek olan diğer alanlarda iş birliği içerisine girileceği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!