Velilerin 2020-21 eğitim-öğretin yılı için e-kayıt telaşı başladı

Güncelleme Tarihi:

Velilerin 2020-21 eğitim-öğretin yılı için e-kayıt telaşı başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2020 13:08

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Ağustos’ta okulların açılacağını kamuoyuna duyurdu. Bu açıklamanın ar-dından milyonlarca velinin okul kayıt telaşı başladı. MEB’in 2020-2021 eğitim öğretim yılı ana sınıfı, ilk ve ortaokul kayıtları için e-Okul’u erişime açmasıyla çocuklarının hangi okula gideceğini öğrenmek isteyen veliler MEB ‘in internet sayfası üzerinden sisteme giriş yapabilecekler. MEB ayrıca, adrese dayalı kayıt bilgisi ve okula başlama yaşını hesaplamak için de gerekli linkleri sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı.

Haberin Devamı

‘69 AYINI DOLDURMUŞ ÖĞRENCİLERİ İLKOKULA BEKLİYORUZ’
Mili Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, okulöncesi, ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin hangi okullara gideceğinin belli olduğunu söyledi. Gençoğlu, velilerin ‘e-okul.meb.gov.tr’ sitesine öğrenci için istenen bilgileri girdiğinde, çocuklarının hangi okula kayıt yaptıracağını net şekilde görebileceğini belirtti. Velilerin çocuklarının okulunu öğrenmesi için hiçbir belgeye ve okula gitmeye ihtiyaç olmadığını anlatan Gençoğlu, şöyle konuştu:
“Bu yıl, Aralık 2014 itibarıyla 69 ayını doldurmuş bütün öğrencilerimizi ilkokullarımıza bekliyoruz. Aynı sistem üzerinden velilerimiz, çocuklarının erken başlama ve kayıt erteleme detaylarını da aynı siteden daha detaylı öğrenebilecek. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde okulöncesi ve birinci sınıf öğrencilerini 31 Aralık-4 Eylül’de uyum eğitimine alacağız. Uyum eğitiminin ardından eğitim ve öğretimlerine başlamış olacaklar. Bugün itibarıyla okullar açılacakmış gibi bütün hazırlıklarımızı, ders kitaplarımızı, uyum programlarımızı, uyum programlarımızda kullanılacak materyalleri tamamlamış durumundayız. ‘e-okul.meb.gov.tr’ üzerinden velilerin okula erken başlatma ve ertelemeyle ilgili detayları da görebilecek. Özellikle 69, 70, 71 aylık çocuklarımız kayıt erteleyebilecek. Bunun için velilerin yapması gereken şey, sistemde kayıt yaptırmaları gereken okul müdürlüğüne bir dilekçe vermek. Bu kadar basit. Herhangi bir hekim raporuna, tıbbi değerlendirmeye gerek duymaksızın kendi isteklerine bağlı şekilde değerlendirmeyi yapıyoruz. Velilerin, 66, 67, 68 aylık çocuğunu erken başlatmak için okul müdürlüklerine dilekçe vermeleri gerekiyor.”

Haberin Devamı

E- KAYIT SİSTEMİNDE OKULLAR BELLİ
2020-2021 eğitim-öğretim dönemi, okul kayıt sonuçları, e-Kayıt sistemi üzerinden görüntülenecek. Çocuklarının kayıtlı oldukları okulu öğrenmek isteyenler, sisteme giriş yaparken TC no ve doğum yılı bilgilerini kullanacaklar. e-Okul kayıt sorgulama ekranı ile ilgili detaylar ise şöyle:
MEB’in e-Okul ekranından “2020-2021 Öğretim Yılı Okul Öncesi - İlkokul - Ortaokul e-Kayıt Sonuçları” başlıklı elektronik tablosundaki linke tıklayarak giriş yapılabilecek. Çıkan tabloda verilen giriş kodu bölümündeki rakam ve/veya harfi Giriş Kodu bölümüne yazdıktan sonra T.C. kimlik numarası ve doğum tarihini gün/ay/yıl şeklinde tabloya girerek çocuğun kayıt edildiği okulu görmek mümkün.  

Haberin Devamı

İlkokula başlama yaşı hakkında bilgi almak isteyen veliler, MEB’in aşağıda paylaştığı linki tıklayarak, “2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Okula Başlama Yaşı Kayıtların Yapıldığı Yılın Eylül Ayı Sonu (30/09/2020) itibarıyla hesaplanır” ekranına ulaşabilir. Burada çocuğun doğum tarihini gün/ay/yıl şeklinde girerek ilkokula başlama yaşını öğrenilebilir. Örnek doğum tarihi girişi ve sistem yönlendirmesi şu şekilde:
“01.01.2007: Çocuğunuz 164 aylıktır. Çocuğunuzu ilkokul 1. sınıfa kaydettirmeniz gerekmektedir. Kayıt erteleme hakkınız bulunmamaktadır.”

ADRESE DAYALI KAYIT BİLGİSİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

OKULA BAŞLAMA YAŞINI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!